• Ροή Ειδήσεων

    Η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία θα αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου


    Είναι αναπόφευκτο ότι ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών (ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοί του θα συμφωνήσουν να αυξήσουν σταδιακά την παραγωγή πετρελαίου στη συνεδρίασή τους στη Βιέννη την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με δήλωση που έκανε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας.

    “Ως συνήθως, θα κάνουμε το σωστό”, δήλωσε ο Χαλίντ Αλ Φάλιχ σε δημοσιογράφους στη Μόσχα την Πέμπτη. “Νομίζω ότι θα φτάσουμε σε μια συμφωνία που ικανοποιεί το πιο σημαντικό στην αγορά.”

    Η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία, οι ηγέτες της συμφωνίας που είχε γίνει μεταξύ του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών και άλλων μεγάλων παραγωγών πετρελαίου με σκοπό να περιορίσουν την παραγωγή και να αυξήσουν τις τιμές, θα συζητήσουν την επόμενη κίνηση τους στη Μόσχα την Πέμπτη, καθώς τα δύο κράτη τίθενται αντιμέτωπα στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Κυπέλλου ποδοσφαίρου.

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρίγκιπας Σαουδάραβας Mohammed bin Salman, μαζί με τον Al-Falih και τον Ρώσο ομόλογό του, θα συζητήσουν τους τρόπους, με τους οποίους θα ενισχύσουν την παραγωγή πετρελαίου, διατηρώντας παράλληλα τη πετρελαϊκή συμμαχία και ξεπερνώντας την αντίθεσή άλλων κρατών- μελών του ΟΠΕΚ για αύξηση της παραγωγής.

    Και τα δύο κράτη έχουν προτείνει σχέδια για τον λεγόμενο ΟΠΕΚ +, που θα προσθέσει μέχρι και 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα, περίπου το 1% της παγκόσμιας παραγωγής, αν και το Ριάντ προτιμά μικρότερη αύξηση, σύμφωνα με πηγές που είναι εξοικειωμένες με το θέμα.

    “Νομίζω ότι θα είναι μια λογική και μετριοπαθής συμφωνία”, δήλωσε ο Al-Falih. “Δεν πρόκειται να είναι κάτι παράξενο”.



    ΣΧΟΛΙΑ