• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Πετρέλαιο: Τι πραγματικά συμβαίνει με τις τιμές του διεθνώς

    • Bloomberg


    Το πετρέλαιο κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειές του από το Φεβρουάριο, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τις προτάσεις της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας για αύξηση της παραγωγής, προκειμένου να μειωθούν οι ανησυχίες σχετικά με την έλλειψη εφοδιασμού.

    Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του ακατέργαστου πετρελαίου στη Νέα Υόρκη υποχώρησαν κατά άλλο ένα 1,6% την Τρίτη μετά την πτώση κατά 4% την Παρασκευή.

    Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία δήλωσαν την Παρασκευή ότι ενδέχεται να αποκαταστήσουν μέρος της παραγωγής που είχε σταματήσει στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ του ΟΠΕΚ για να καλύψουν πιθανές απώλειες από άλλα μέλη, κυρίως την προμήθεια της Βενεζουέλας και του Ιράν. Δεν υπήρξε διαπραγμάτευση τη Δευτέρα λόγω των διακοπών της Ημέρας Μνήμης των ΗΠΑ και όλες οι συναλλαγές θα κλείσουν την Τρίτη.

    Το ακατέργαστο πετρέλαιο νωρίτερα αυτό το μήνα αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας τριετίας και πλέον, αφού ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, αποφάσισε να επαναφέρει τις κυρώσεις εναντίον του Ιράν και η παραγωγή της Βενεζουέλας συνεχίζει να μειώνεται εν μέσω οικονομικής και πολιτικής κρίσης.

    Η Goldman Sachs Group Inc. διατηρεί την πρόβλεψή της για διόγκωση στις τιμές του πετρελαίου, λέγοντας ότι η αύξηση της παραγωγής από τη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία θα αντισταθμίσει μόνο τις ακούσιες μειώσεις της παραγωγής, ενώ η ζήτηση εξακολουθεί να είναι ισχυρή.

    “Το πετρέλαιο έπεσε σε μια έκρηξη πανικού με τις προσδοκίες ότι η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία θα ενισχύσουν την παραγωγή και θα χαλαρώσουν την ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης”, δήλωσε τηλεφωνικά ο Takayuki Nogami, επικεφαλής οικονομολόγος της Ιαπωνικής Oil, Gas & Metals National Corp. Τόκιο. “Τώρα, η αγορά αφομοιώνει αυτές τις πληροφορίες.”

    Oil, Aramco



    ΣΧΟΛΙΑ