• Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Τι συμβαίνει με τον… guru Damian Proselandis, το εύκολο χρήμα, τα πούρα και τα super cars

    Damian Prosalendis
    Δημοσιεύτηκε:

    Προκλητικό lifestyle, με super cars, μεταξύ αυτών και FERRARI, χρυσά περιδέραια, φανταχτερά ρούχα, λεφτά που πέφτουν από τον… ουρανό, κρυστάλλινα ποτήρια που ξεχειλίζουν σαμπάνια, τατουάζ, όμορφες γυναίκες, πούρα, ζωή σαν βίντεο κλιπ, στιγμές ξέφρενης νεανικής ζωής και άκοπου χρήματος μέσα από τις προβολές στα social media, είναι το μέλλον που υπόσχεται σε εφήβους και μαθητές κάποιος Damian Proselandis, ο οποίος διαχειρίζεται δύο ιστοσελίδες και καλεί τα παιδιά να μη δίνουν σημασία στα μαθήματά τους, ενώ αυτός έχει τον τρόπο για να βγάλουν λεφτά.

    Αναρτά συνομιλία του με άλλον «επενδυτή» στα social media, ο ίδιος ο «επιχειρηματίας» ή κάποιος άνθρωπός του: «Σε ένα μήνα 700 δολάρια με 2 ώρες παιχνίδι την ημέρα χωρίς να είμαι κάποιο τρελό ρανκ». Για να πάρει την απάντηση: «Κάποιοι σκίζονται σε 8ωρα σερβιτόροι γι’ αυτά τα λεφτά, καλώς ή κακώς»…

    Σε άλλο σημείο:

    ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΝΚΛΑΒΙΟ;

    12 χρόνια σχολείο, χιλιάδες ευρώ σε φροντιστήρια, πανελλήνιες και 5 χρόνια πανεπιστήμιο πριν βγάλεις μισό ευρώ.

    Στο Κονκλαβιο “σπουδαζεις το χρημα” απο τη 1η μέρα. (το παραθέσαμε αυτούσιο. Όπως βλέπετε, σε καμία λέξη δεν υπάρχει… τόνος)!

    Γιορτές γαρ… και η είδηση (28/12) πέρασε στα ψιλά: «Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι οι δικτυακοί τόποι conclavio.com και ekatommyriouxos.gr, οι οποίοι φέρεται να προσφέρουν στα μέλη που εγγράφονται σε αυτές (πληρώνοντας συνδρομή) “τα μυστικά του γρήγορου πλουτισμού” και εκπαίδευση, συμβουλές και καθοδήγηση για τοποθετήσεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων, δεν εποπτεύονται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς».

    Μάλιστα, η έμπειρη και ιδιαίτερα δραστήρια πρόεδρος της  Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Βασιλική Λαζαράκου, με επίσημη ανακοίνωσή της, συστήνει στους υποψήφιους επενδυτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ακολουθούν προτροπές ή συμβουλές ατόμων που λειτουργούν εκτός οποιουδήποτε ρυθμιστικού πλαισίου.

    Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν εποπτεύει τις αγορές κρυπτονομισμάτων (cryptoassets) και την παροχή υπηρεσιών σχετικών με τοποθετήσεις σε κρυπτονομίσματα.

    Το ζήτημα είναι ότι το θέμα του «γρήγορου πλουτισμού» και οι συστάσεις ή επενδυτικές συμβουλές για τον σκοπό απευθύνονται σε μαθητές και ανήλικους!

    Μία περιήγηση στα sites αυτά είναι ενδεικτική, αλλά και αποκαλυπτικός ο… δεκάλογος του επιτυχημένου «επενδυτή» που ισχυρίζεται, μεταξύ άλλων, ότι «για να βγάλεις δίπλωμα οδήγησης, χρειάζεσαι δάσκαλο». Και διερωτάται: «Γιατί δεν χρειάζεσαι δάσκαλο για να βγάλεις λεφτά;».

    Ο δεκάλογος

    1) Τι κεφάλαιο χρειάζεσαι;

    Μηδενικό.

    Δεν είναι απαραίτητο να έχεις κεφάλαιο. Θα μάθεις πως να βγάλεις λεφτά από το 0, όπως ξεκίνησα εγώ.

    Πολλοί δεν καταλαβαίνουν πως γίνεται αυτό. Θα στο πω απλά. Ένας γιατρός δεν χρειάζεται λεφτά για να βγάλει λεφτά. Με τις ικανότητες του τα βγάζει. Στο Κονκλάβιο αποκτάς «ψηφιακές ικανότητες» για να βγάζεις λεφτά στο διαδίκτυο.

    Αν βέβαια έχεις κεφάλαιο, αυτό σου δίνει περισσότερες επιλογές.

    2) Υπάρχει ρίσκο;

    Κανένα.

    Πως θα χάσεις λεφτά άμα μαθαίνεις να τα βγάζεις από το μηδέν?

    Ακόμη και στα κρυπτονομίσματα ή στα NFTs μπορείς να ξεκινήσεις χωρίς κεφάλαιο.

    3) Χρειάζεσαι εμπειρία για να μπεις;

    Όχι.

    Θα μάθεις τα πάντα βήμα βήμα, ακόμη και αν δεν έχεις ιδέα. Δεν χρειάζεται να έχεις ασχοληθεί με το αντικείμενο.

    4) Πρέπει να ξέρεις Αγγλικά;

    Όχι.

    Όλο το Κονκλάβιο είναι 100% στα Ελληνικά. Τόσο η Εκπαίδευση όσο και οι καθημερινές συζητήσεις στις Αίθουσες μας.

    5) Πρέπει να έχεις καλό υπολογιστή;

    Όχι.

    Μπορείς να το κάνεις από οποιαδήποτε συσκευή, ακόμη και κινητό.

    6) Πόσο χρόνο πρέπει να αφιερώνεις;

    Όσο θες.

    Εσύ κάνεις το πρόγραμμα σου όπως σε βολεύει. Το πλεονέκτημα του να μαθαίνεις online είναι πως μπορείς να το κάνεις για όση ώρα θες και όποτε θες.

    7) Θα έχω βοήθεια; Επαφή με τον Damian;

    Φυσικά.

    Με το που μπεις θα σου έρθει μήνυμα καλωσορίσματος με οδηγίες για να ξεκινήσεις. Βήμα βήμα. Όποτε θες βοήθεια μπορείς να ρωτήσεις τον Damian, τους Εκπαιδευτές ή τους 2000+ μαθητές μέσα στις αίθουσες μαθημάτων.

    8) Πόσα λεφτά θα βγάλω άμα γίνω μέλος;

    Μπορείς να δεις τις επιτυχίες μαθητών μας εδώ για να πάρεις μία ιδέα. Το Κονκλάβιο σε βοηθάει να πετύχεις όποιο στόχο έχεις. Αν ασχοληθείς σοβαρά θα έχεις το ανάλογο αποτέλεσμα.

    9) Μπορούν να μπουν γυναίκες;

    Φυσικά. Δεν ξέρω γιατί μου το ρωτάνε αυτό.

    Στο Κονκλάβιο δεν κάνουμε διακρίσεις φύλου ή καταγωγής. Η επιτυχία είναι για όλους.

    10) H εγγραφή ανανεώνεται αυτόματα;

    Αν επιλέξεις εγγραφή με μηνιαία δίδακτρα τότε είναι αυτόματη αλλά ΔΕΝ σε δεσμεύει. Αν θες να ακυρώσεις το κάνεις όποτε θες, πριν ανανεωθεί. Επίσης σου έρχεται υπενθύμιση πριν ανανεωθεί εάν το ξεχάσεις.

    Ντουμπάι

    Το… Conclavio, όπως τιτλοφορείται, με διαχειριστή τον Damian Prosalendis που ζει, όπως λέει, στο Ντουμπάι σε διαμέρισμα αξίας 1,2 εκατ. δολαρίων, αποτελεί κλειστή λέσχη για επιτυχημένους (!) αριθμώντας πάνω από 2.000 μέλη!

    Σύμβουλοι των υποψήφιων… επενδυτών θα είναι άλλοι εκατομμυριούχοι, όπως αναγράφεται στο site, που βγάζουν επιβεβαιωμένα πάνω από 5 χιλιάδες (Ευρώ; Δολάρια; Ελβετικά φράγκα;) τον μήνα χωρίς πτυχία, ακόμη και σε μικρές ηλικίες (16-24).

    Μάλιστα, παραπέμπει και σε κάποια δημοσιεύματα του New York Weekly, όπου ανατρέχει κανείς για να… θαυμάσει τον Damian Prosalendis, αλλά δεν υπάρχει πουθενά το όνομά του στη λίστα των «επιτυχημένων», οι οποίοι, όλοι τους δε, εμφανίζονται να είναι κάτοχοι πανεπιστημιακού τίτλου ή να έχουν θέσεις κλειδιά σε σοβαρούς διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς, hedge funds και τράπεζες.

    Ο ίδιος μάλιστα εμφανίστηκε και σε κάποιο ριάλιτι της τηλεόρασης πριν από τέσσερα χρόνια για να κάνει καριέρα στο χώρο του… μόντελινγκ.

    Το να γίνει κάποιος μέλος στο «κονκλάβιο» δεν είναι εύκολη υπόθεση, αφού θα πρέπει πρώτα να έχει ανοίξει λογαριασμό σε συγκεκριμένη υπηρεσία messaging, η οποία γνώρισε μεγάλη άνθιση κατά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία πριν από δύο χρόνια.

    Εμφανίζεται στην οθόνη, λοιπόν, ένα «conclaviobot» -μία λέξη- προειδοποιώντας ότι πρόκειται για «κλειστή λέσχη για φιλόδοξους & πετυχημένους. Η μοναδική ακαδημία από εκατομμυριούχο επιχειρηματία στα ελληνικά. 3.0000+ μέλη».

    Σε κάθε περίπτωση τα συνήθη θύματα είναι ανυποψίαστοι μαθητές και επιτήδειοι τύπου Damian, προφανώς και τους παίρνουν το χαρτζιλίκι, αφού η εγγραφή στο site απαιτεί μηνιαία συνδρομή, με τον λήπτη να λαμβάνει βίντεο και πληροφορίες για επενδύσεις στα κρυπτονομίσματα, τα οποία, σημειωτέον, δεν διάγουν και τις καλύτερες μέρες τους…

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Damian Prosalendis (@damianprosa)

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Damian Prosalendis (@damianprosa)

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Damian Prosalendis (@damianprosa)

    Διαβάστε επίσης:

    UBS: Νέοι στόχοι τιμών και νέα σενάρια για μετοχές και ομόλογα το 2024

    Goldman Sachs, Deutsche Bank, Barclays: Τι προβλέπουν για οικονομία, επιτόκια, πληθωρισμό και αγορές

    Alpha Finance για Motor Oil: Η στρατηγική προχωρά – Αύξηση της τιμής στόχου σε €32,38