• ΑΓΟΡΕΣ

    Ενίσχυσε τα short στην Εθνική η Oceanwood, κάτω από 0,50% η αρνητική θέση της Marshall Wace στην Πειραιώς


    Σε αύξηση της καθαρής αρνητικής της θέσης στην Εθνική Τράπεζα προχώρησε την περασμένη Τρίτη, 12 Μαρτίου, η εταιρία Oceanwood Capital Management, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Βάσει της τελευταίας γνωστοποιημένης συναλλαγής, η συνολική αρνητική θέση της Oceanwood στην Εθνική Τράπεζα διαμορφώνεται στο 1,31%, έναντι του προηγούμενου 1,24%.

    Αντιθέτως, βάσει των νέων στοιχείων της ΕΚ, η αρνητική θέση της Marshall Wace LLP στην τράπεζα Πειραιώς, (0,52% στις 18/02) δεν αναφέρεται πλέον στις τρέχουσες δημοσιοποιήσεις, γεγονός που υποδεικνύει ότι οι short θέσεις της εταιρίας στην ελληνική τράπεζα, μειώθηκαν σε ποσοστό χαμηλότερο του 0,50%.

    Η Εθνική παραμένει η ελληνική συστημική τράπεζα με τη χαμηλότερη αρνητική έκθεση (1,24% Oceanwood), με τη Eurobank να παραμένει ο τίτλος με τα περισσότερα shorts στο Χρηματιστήριο Αθηνών (1,62% Oceanwood, 1,81% Lansdowne Partners). Ακολουθούν η Πειραιώς (2,74% Landdowne Partners) και η Alpha Bank (0,70% Oceanwood, 0,83% Landowne Partners).

    Η Oceanwood έχει αψηφήσει κατ’ εξακολούθηση το τραπεζικό ράλι που σημειώνεται από τα μέσα Ιανουαρίου και που έχει οδηγήσει σε αύξηση της χρηματιστηριακής αξίας της Εθνικής κατά 78%, της Eurobank κατά 33%και της Alpha Bank κατά 46% από τα χαμηλότερα επίπεδά τους στις 18 Ιανουαρίου, αυξάνοντας τακτικά τις αρνητικές της θέσεις στις τρεις τράπεζες.



    ΣΧΟΛΙΑ