• ΑΓΟΡΕΣ

    ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Και ελληνικά family offices στο placement

    Γιάννης Στασινόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Viohalco (ΕlvalHalcor)

    Γιάννης Στασινόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Viohalco (ΕlvalHalcor)


    Άκρως επιτυχημένο ήταν το placement για την παραχώρηση μετοχών της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, καθώς η προσφορά υπερκαλύφθηκε πάνω από 1,2 φορές από ενδιαφερόμενους επενδυτές.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ενεργό συμμετοχή στο placement είχαν διεθνή χαρτοφυλάκια, εγχώριοι θεσμικοί επενδυτές, καθώς επίσης και ελληνικά family offices.

    Ειδικά σε ό,τι αφορά τα family offices, δεν υπάρχουν επί του παρόντος περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς στη συγκεκριμένη κατηγορία δραστηριοποιούνται και αρκετά ελληνικών συμφερόντων οικογενειακά χαρτοφυλάκια.

    Η ιδιωτική τοποθέτηση για το 6,66% των μετοχών της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ (25 εκατ. «κομμάτια») έγινε στην τιμή των 2 ευρώ ανά μετοχή.

    Το μεγάλο ενδιαφέρον πιστοποιείται από το γεγονός ότι το βιβλίο προσφορών έκλεισε αργά χθες βράδυ αντί του αρχικού προγραμματισμού, που προέβλεπε ότι η διαδικασία της προσφοράς θα ολοκληρωνόταν σήμερα το πρωί.

    Τα πακέτα του placement αναμένεται να περάσουν σήμερα από το χρηματιστήριο, ενώ ως διαχειριστές της συναλλαγής ενήργησαν η AXIA Ventures και η Euroxx Χρηματιστηριακή.

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Μεγάλο το ενδιαφέρον στο βιβλίο προσφορών- Τι φέρνει το placement

     



    ΣΧΟΛΙΑ