• Business

    ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Ολοκληρώθηκε το placement στα 2 ευρώ

    • NewsRoom
    Γιάννης Στασινόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Viohalco (ΕlvalHalcor)

    Γιάννης Στασινόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Viohalco (ΕlvalHalcor)


    Στα 2 ευρώ ανά διατεθείσα μετοχή έκλεισε το βιβλίο προσφορών της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ (ElvalHalcor), που άνοιξε χθες, για το placement 25 εκατ. μετοχών που αντιστοιχούν στο 6,66% των μετοχών της, στο οποίο προχώρησε ο όμιλος Viohalco.

    Το βιβλίο προσφορών έκλεισε σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως ήταν η αρχική εκτίμηση, επιβεβαιώνοντας το επενδυτικό ενδιαφέρον.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας:

    «Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της από 26 Απριλίου 2021, η Viohalco S.A. (εφεξής η «Viohalco») έχει ολοκληρώσει τη διάθεση 25.000.000 μετοχών με ιδιωτική τοποθέτηση (εφεξής οι «Διατεθείσες Μετοχές») σε τιμή 2 ευρώ ανά Διατεθείσα Μετοχή της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. (εφεξής η «Εταιρεία»), σε θεσμικούς επενδυτές μέσω της διαδικασίας επιταχυνόμενης κατάρτισης βιβλίου προσφορών (εφεξής η «Συναλλαγή»).

    Τα ακαθάριστα έσοδα της Viohalco από τη Συναλλαγή ανέρχονται σε 50.000.000 ευρώ. Οι Διατεθείσες Μετοχές αντιστοιχούν σε ποσοστό 6.66 % του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Eταιρείας

    Αμέσως μετά το διακανονισμό της Συναλλαγής, η Viohalco θα κατέχει 318.111.475 μετοχές στην Εταιρεία, ήτοι 84,78% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας. Η ημερομηνία συναλλαγής για τη Συναλλαγή είναι η 27η Απριλίου 2021 και ο διακανονισμός αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 29 Απριλίου 2021.

    Η AXIA Ventures Group Ltd και η EUROXX Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ ενήργησαν ως διαχειριστές (εφεξής οι «Διαχειριστές») στο πλαίσιο της Συναλλαγής. 

    H Viohalco έχει συμφωνήσει σε περίοδο δέσμευσης 60 ημερών (η οποία εκκινεί στις 26 Απριλίου 2021) αναφορικά με τις υπόλοιπες μετοχές της Εταιρείας τις οποίες θα κατέχει μετά την ολοκλήρωση της Συναλλαγής καθώς και, υπό την επιφύλαξη συνήθων εξαιρέσεων, στη μη διενέργεια επιπρόσθετων πωλήσεων μετοχών της Εταιρείας από τη Viohalco κατά την περίοδο δέσμευσης χωρίς τη συναίνεση των Διαχειριστών».

    Τι πετυχαίνει με το placement

    Η ζήτηση μετοχών της εταιρείας από διεθνή funds ήταν μεγάλη εδώ και καιρό, και τελικά η Viohalco αποφάσισε να ανταποκριθεί, προκειμένου να αυξήσει την εμπορευσιμότητα και το visibility της μετοχής της θυγατρικής της.

    Στρατηγική της Viohalco είναι με την κίνηση αυτή είναι να αυξήσει τη διασπορά των μετοχών της ΕλβαλΧαλκόρ και να πετύχει μια καλύτερη αποτίμηση για την εταιρεία πιο κοντά στην πραγματική αξία της. Επίσης να προσελκύσει επενδυτικά κεφάλαια στη μεγαλύτερη ελληνική βιομηχανία μεταποίησης αλουμινίου και την ελληνική βιομηχανία.

    Η διεθνοποίηση του μετοχολογίου της, πλέον κρίθηκε απαραίτητη καθώς στη σημερινή συγκυρία η ΕλβαλΧαλκόρ έχει ανοδική πορεία, αναλαμβάνοντας νέα μεγάλα έργα παγκόσμιου εκτοπίσματος και έχει ιδιαίτερη σημασία η προσέλκυση διεθνών κεφαλαίων στην ελληνική βιομηχανία

    Διαβάστε ακόμη:

    ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Μεγάλο το ενδιαφέρον στο βιβλίο προσφορών- Τι φέρνει το placement



    ΣΧΟΛΙΑ