• ΑΓΟΡΕΣ

    Έφοδος της δίωξης οικονομικού εγκλήματος στο χρηματιστήριο της Στοκχόλμης

    • Bloomberg
    Adena Friedman, CEO Nasdaq

    Adena Friedman, CEO Nasdaq


    Έφοδο στο χρηματιστήριο της Στοκχόλμης στο Frihamnen, έκανε η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος της Σουηδίας, προκειμένου να συγκεντρώσει περαιτέρω στοιχεία για μία συνεχιζόμενη έρευνα που σχετίζεται με κατάχρηση των κανόνων της αγοράς.

    Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο χρηματιστήριο της σκανδιναβικής περιοχής, το οποίο ανήκει και διαχειρίζεται η Nasdaq Inc., στοχοποιήθηκε, επειδή «υπήρχε η ανάγκη για πληροφορίες, οι οποίες ζητήθηκαν μέσω αναγκαστικής εκτέλεσης», ανέφερε ο Pontus Hamilton, εισαγγελέας, ο οποίος απασχολείται στις αστυνομικές Αρχές.

    Ο Χάμιλτον τόνισε ότι «η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για τουλάχιστον ένα χρόνο». Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν η αστυνομία αποφασίσει να ασκήσει κατηγορίες, πιθανότατα θα πραγματοποιηθούν σε ένα χρόνο από τώρα.

    «Η αστυνομία ήρθε σε επαφή μαζί μας, στα πλαίσιο μιας ευρύτερης έρευνας που διεξάγει», σημείωσε ο Erik Gruvfors, υπεύθυνος Τύπου στο Nasdaq Stockholm .

    «Συνεργαζόμαστε μαζί τους και δεν μπορούμε τώρα να δώσουμε άλλα στοιχεία, καθώς η έρευνα συνεχίζεται», συμπλήρωσε.

    Διαβάστε επίσης:

    Πότε λύεται η σύμβαση εξαρτημένης εργασίας- Απόλυση χωρίς αποζημίωση

    Χτίζεται «ειδικό» τέλος για την κλιματική αλλαγή – Ποια σενάρια εξετάζει το οικονομικό επιτελείο πριν τις ανακοινώσεις στη ΔΕΘ

    Χατζηδάκης: Τίτλοι τέλους για το market pass – Μετατίθεται η καταβολή επιδόματος στους συνταξιούχους



    ΣΧΟΛΙΑ