• ΑΓΟΡΕΣ

    Deutsche Bank: Βουτιά 25% στη Wall Street, σε περίπτωση ύφεσης

    • NewsRoom
    Christian Sewing, Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Bank

    Christian Sewing, Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Bank


    Δύσκολο χαρακτηρίζουν το κλίμα για τις μετοχές οι αναλυτές της Deutsche Bank, οι οποίοι κρίνουν ότι οι αποτιμήσεις των μετοχών στη Wall Street παραμένουν πολύ υψηλές.

    «Ο κίνδυνος ύφεσης διαφαίνεται και τα κέρδη των εταιρειών αναμένεται να πέσουν», ανέφεραν σε σημείωμά τους οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας με επικεφαλής τον Binky Chadha.

    «Αν πέσουμε σε ύφεση, το sell-off έχει δρόμο ακόμα», ανέφερε ο Chadha, ο οποίος προβλέπει ότι ο αμερικάνικος δείκτης S&P 500 θα μπορούσε να γκρεμιστεί ακόμα και στις 3.000 μονάδες, δηλαδή 25% χαμηλότερα από το κλείσιμο της Τετάρτης.

    Το θετικό σενάριο

    Αντίθετα, πολύ θετική είναι η εκτίμηση της Deutsche Bank σε περίπτωση που αποφευχθεί η ύφεση στις ΗΠΑ.

    «Αναμένουμε επιστροφή –και μάλιστα απότομη- στις κορυφές των αμερικανικών δεικτών», αναφέρει το σημείωμα.

    Το βασικό σενάριο, σε περίπτωση που οι ΗΠΑ γλυτώσουν την ύφεση προβλέπει ανάκαμψη των μετοχών μέχρι το τέλος του έτους.

    Αυτό που ανησυχεί κυρίως του αναλυτές της γερμανικής τράπεζας είναι η αισιοδοξία των επενδυτών λόγω των αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου, τα οποία ήταν πολύ πιο ενθαρρυντικά από το αναμενόμενο.

    «Η αύξηση αυτή θα μπορούσε να επιβραδυνθεί από εδώ και πέρα», προειδοποιεί ο Chanda.

    Τα σενάρια που εκτιμάει η Deutsche Bank συμπίπτουν με τις προβλέψεις της Goldman Sachs και της Morgan Stanley, οι οποίες προβλέπουν βύθιση των αμερικανικών δεικτών σε περίπτωση ύφεσης στις ΗΠΑ.

    Πάντως ο Chadha διατηρεί την πρόβλεψη για 4.750 μονάδες στον αμερικάνικο δείκτη, αύξηση 19% από τα τρέχοντα επίπεδα, σε περίπτωση που η οικονομία των ΗΠΑ δεν πληγεί.

    Αναθεωρεί η Goldman Sachs για τα σχέδια της Fed

    Τα βλέμματα όλων των επενδυτών είναι στραμμένα στη Fed, με τα τελευταία στοιχεία να έχουν δώσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους επενδυτές, ότι οι Αμερικανοί τραπεζίτες θα τραβήξουν το σκοινί, μέχρι να πέσει ο πληθωρισμός στα επίπεδα στόχους τους.

    Η Goldman Sachs αναθεώρησε τις προβλέψεις της για τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων από τη Fed, και πλέον αναμένει αύξηση εντός του Σεπτεμβρίου κατά 0,75% και εντός του Νοεμβρίου κατά 0,50%.

    Οι προηγούμενες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 0,50% και 0,25% αντίστοιχα.

    «Οι αξιωματούχοι της Fed ακούγονται πολύ επιθετικοί πρόσφατα και φαίνεται ότι υπονοούν ότι  η πρόοδος προς τον περιορισμό του πληθωρισμού δεν είναι τόσο ομοιόμορφη ή τόσο γρήγορη όσο θα ήθελαν», γράφουν οι οικονομολόγοι στο σημείωμα.

    Διαβάστε επίσης:

    Wall Street: Με άλμα 2,14% ο Nasdaq έσπασε το επταήμερο πτωτικό σερί



    ΣΧΟΛΙΑ