• Cryptocurrencies

    Θα βουλιάξει στα 15.000 δολάρια το Bitcoin;

    Bitcoin

    Bitcoin


    Με το κορυφαίο κρυπτονόμισμα να «παλεύει» να ανακάμψει και να ανέβει άνω του ορίου των 20.000 δολαρίων, οι προβλέψεις κάνουν λόγο για νέο χαμηλό.

    «Η πίεση που δέχεται το Bitcoin μπορεί να ερμηνευτεί ως αποτέλεσμα του πληθωρισμού, όμως η τιμή του κινδυνεύει να γίνει ασύμφορη τεχνολογικά», αναφέρει η αναλυτής Anastasia Amorodo, της συμβουλευτικής εταιρείας, iCapital στο Yahoo Finance και συνεχίζει:

    «Δεν πιστεύω ότι αυτό που γίνεται τώρα (η βουτιά των crypto) υποτιμάει το Bitcoin. Θεωρώ, όμως ότι μία νέα τιμή –επίπεδο στήριξης- θα μπορούσε να είναι τα 15.000 δολάρια, που είναι πολύ κοντά στο κόστος παραγωγής του».

    Το κόστος παραγωγής είναι η τιμή του κόστους «εξόρυξης» των κρυπτονομισμάτων από τις εγκαταστάσεις βιομηχανικής παραγωγής. Το κόστος αυτό διαφέρει ανά περιοχή. Για να συνεχιστεί  η διαδικασία «εξόρυξης» θα πρέπει να υπάρχει ένα μικρό περιθώριο κέρδους.

    Το επίπεδο στήριξης (support level) είναι ένα χαμηλό όριο, κάτω από το οποίο, οι επενδυτές κρίνουν ότι δεν προβλέπεται να υπάρξει περαιτέρω πτώση. Υπενθυμίζεται πάντως ότι πριν μερικές εβδομάδες το επίπεδο αυτό είχε σταθεροποιηθεί στα 30.000 δολάρια και η τιμή του Bitcoin ήταν λίγο παραπάνω, στα 31.000 δολάρια.

    «Νομίζω ότι είναι μια διαδικασία κάθαρσης», πρόσθεσε η Amoroso. «Πρέπει να επικεντρωθούμε στις εφαρμογές που έχουν χρησιμότητα και είναι ικανές να επιβιώσουν».

    Βουτιά στα crypto

    Η αγορά των crypto έχει πληγεί εδώ και λίγες εβδομάδες από απανωτά sell-off, με την αρχή να γίνεται μέσα στον Μάιο, λόγω της κατάρρευσης του TerraUSD.

    Χωρίς να έχουν επανέλθει από αυτό, τα crypto συνέχισαν τη βουτιά, με κάποια μίνι ράλι ενδιάμεσα.

    Το Bitcoin, το περασμένο Σάββατο έπεσε κατά 15% κάτω από τα 20.000 δολάρια και οι αναλυτές προειδοποιούν για ακόμα μεγαλύτερη αστάθεια.

    «Ένα τοξικό κοκτέιλ κακών ειδήσεων και υψηλών επιτοκίων έχει βλάψει την αγορά της κρυπτογράφησης και αναμένουμε ακόμα περισσότερη αστάθεια», ανέφερε ο Feroze Medora, διευθυντής του τμήματος συναλλαγών, της Gemini, της πλατφόρμας κρυπτογράφησης των αδελφών Winklevoss.

    Σύμφωνα με στοιχεία της Coinglass, οι ρευστοποιήσεις μέσα στο προηγούμενο σαββατοκύριακο έφτασαν τα 879 εκατ. δολάρια.

    Η κατάσταση αυτή έχει επηρεάσει και την βιομηχανία του crypto, με εταιρείες που ασχολούνται με την κρυπτογράφηση όπως η BlockFi, Coinbase και Robinhood, οι οποίες πρόσφατα προχώρησαν σε απολύσεις ή πάγωμα προσλήψεων.

    «Είμαστε σε μία bear market», υπενθύμισε η CEO της Valkyrie Funds, Leah Wald, αναφερόμενη σε περιουσιακά στοιχεία που έχουν χάσει το 20% της αξίας τους.

    Το Bitcoin, βέβαια έχει χάσει σχεδόν το 70%, από τα επίπεδα ρεκόρ του Νοεμβρίου 2021 και πλέον κινείται στα επίπεδα που βρισκόταν τον Δεκέμβριο του 2020.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Γουόρεν Μπάφετ είχε προειδοποιήσει για κακό τέλος, όταν κάποιοι αποθέωναν το Bitcoin

    Bill Gates εναντίον crypto: Βασίζονται στη θεωρία του «μεγαλύτερου ανόητου»



    ΣΧΟΛΙΑ