• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Μάχη για τα 20.000 δολάρια – Σε οριακό σημείο η αγορά crypto

    • Bloomberg


    Το Bitcoin δυσκολεύεται να διατηρήσει το επίπεδο των 20.000 δολαρίων, με την περίοδο των έντονων διακυμάνσεων της αγοράς crypto να συνεχίζεται.

    Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου υποχώρησε έως και 4,8% στα 19.618 δολάρια τη Δευτέρα στην Ασία, ενώ νωρίτερα βρέθηκε σε θετικό έδαφος στα 19.950 δολάρια. To Ether αν και κατέγραψε απώλειες 7,8%, ανέκαμψε και παραμένει πάνω από τα 1.000 δολάρια. Στο “κόκκινο” βρίσκονταν νωρίτερα τα Solana, Cardano και Dogecoin.

    Το Bitcoin βυθίστηκε σχεδόν κατά 15% το Σάββατο, αλλά στη συνέχεια ανέβηκε πάνω από τα 20.000 δολάρια καταγράφοντας κέρδη 16% την Κυριακή. Το μοτίβο των διακυμάνσεων υποδηλώνει ότι το επενδυτικό κλίμα παραμένει εξαιρετικά εύθραυστο, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ βρίσκεται σε ετοιμότητα για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό με αυξήσεις των επιτοκίων που αποστραγγίζουν τη ρευστότητα από τις αγορές.

    Bitcoin is struggling to hold the $20,000 mark
    Το Bitcoin αγωνίζεται να κρατήσει το όριο των 20.000 δολαρίων

    «Αναμένονται περισσότερες αναγκαστικές πωλήσεις Bitcoin και Ether καθώς η αγορά ανακαλύπτει ποιος “κολυμπά γυμνός”», δήλωσε στο Twitter ο Arthur Hayes, συνιδρυτής του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων BitMEX.

    Παράλληλα επισήμανε ότι δεν γνωρίζει αν οι πωλήσεις έχουν ολοκληρωθεί.

    Απώλειες 57% από τις αρχές του έτους

    Ορισμένα στελέχη της αγοράς κρυπτονομισμάτων υποστηρίζουν ότι η παραμονή του Bitcoin κάτω από τα 20.000 δολάρια θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερες ρευστοποιήσεις θέσεων μόχλευσης. Το token έχει υποχωρήσει περίπου 57% από την αρχή του έτους, ενώ ψηφιακά νομίσματα έχουν καταγράψει περισσότερες απώλειες.

    Ο δείκτης μεταβλητότητας T3 του Bitcoin, ένα μέτρο της αναμενόμενης αστάθειας των 30 ημερών του κρυπτονομοίσματος, έχει εκτιναχθεί στα υψηλά του 2022.

    Στην αβεβαιότητα προστίθεται η έντονη πίεση στις εφαρμογές αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi). Η δημοτικότητά τους εκτινάχθηκε στα ύψη ως πηγή υψηλών αποδόσεων όταν τα μέτρα οικονομικής στήριξης της εποχής της πανδημίας οδήγησαν σε έκρηξη την αγορά κρυπτονομισμάτων.

    Η πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων Celsius Network Ltd. δήλωσε τη Δευτέρα ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να σταθεροποιήσει τη ρευστότητα της και τις δραστηριότητές της μετά το πάγωμα των καταθέσεων την περασμένη εβδομάδα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ο Γουόρεν Μπάφετ είχε προειδοποιήσει για κακό τέλος, όταν κάποιοι αποθέωναν το Bitcoin



    ΣΧΟΛΙΑ