• Cryptocurrencies

    Τα ETFs δεν έσωσαν το Bitcoin – Υποχώρησε 20% σε 10 μέρες

    • NewsRoom


    Πτωτική παραμένει η τάση για το Bitcoin, παρά τις ελπίδες των επενδυτών να αναβιώσει μετά την λειτουργία των spot bitcoin ETFs, στα οποία εμπλέκονται μεγάλοι παίκτες της Wall Street, όπως η BlackRock.

    To ψηφιακό token έφτασε στις αρχές του έτους μέχρι τα 49.021 δολάρια, όμως από την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης των 11 ETFs, τα οποία φιλοδοξούσαν να συστήσουν την κρυπτογράφηση στο κοινό των θεσμικών επενδυτών, η τιμή του έχει υποχωρήσει σε διάστημα 12 ημερών πάνω από 20%.

    Οι εκτιμήσεις

    Αυτό παρασύρει και τα άλλα ψηφιακά tokens, όπως το Ether και το ΒΝΒ, με τους επενδυτές να αναζητούν το επόμενο σημείο στήριξης, το οποίο εκτιμάται ότι θα είναι μεταξύ 36.000 και 38.000 δολαρίων. Πρόκειται για ένα όριο το οποίο θα ενεργοποιήσει τους traders, ώστε να προστατεύσουν τη τιμή του από περαιτέρω πτώση.

    Ήδη από τα μισά του προηγούμενου έτους, η αγορά ανέμενε την έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για την λειτουργία των πρώτων ETFs. Το πράσινο φως δόθηκε με τα οχήματα της BlackRock και της Fidelity να αντλούν τη μερίδα του λέοντος, ενώ αντίθετα το ETF της Grayscale είδε ένα τεράστιο κύμα εκροών, ύψους 2,8 δισ. δολαρίων.

    Δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον

    «Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, το Bitcoin έχει δοκιμαστεί από τις σκληρότερες μακροοικονομικές συνθήκες – όπως προκύπτουν από το ράλι των επιτοκίων και την ενίσχυση του δολαρίου-»,  έγραψε σε σημείωμά του ο Sean Farrell, επικεφαλής της στρατηγικής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στην Fundstrat Global Advisors LLC.

    Την προηγούμενη χρονιά, το Bitcoin ύστερα από ένα «άγριο» 2022, κατέγραψε εντυπωσιακή ανάκαμψη 160%, ξεπερνώντας τις επιδόσεις σε μετοχές και ομόλογα, αφού βέβαια είχε βουλιάξει πρώτα από τα 61.000 δολάρια στα 16.000 δολάρια.

    Διαβάστε επίσης:

    BlackRock: Έσπασε το φράγμα του 1 δισ. για το Bitcoin ETF – Οι νικητές και οι χαμένοι

    Dimon (JPMorgan): Η προσωπική μου συμβουλή είναι μην εμπλακείτε με το Bitcoin

    Crypto: Η πορεία τους από το περιθώριο προς τη «νομιμοποίηση»



    ΣΧΟΛΙΑ