• Cryptocurrencies

    Steve Jobs: Σε δημοπρασία ως NFT μία αίτηση εργασίας του ιδρυτή της Apple από το 1973

    • Newsroom

    Steve Jobs


    Μια χειρόγραφη αίτηση εργασίας που είχε συμπληρώσει το 1973 ο συνιδρυτής της Apple, Steve Jobs, βγαίνει και πάλι σε δημοπρασία.

    Ωστόσο, αυτή τη φορά ο ενδιαφερόμενος μπορεί είτε να αγοράσει το αρχικό έγγραφο, είτε μία έκδοση NFT, αναφέρει δημοσίευμα του CΝBC.

    Ο Jobs έγραψε την μονοσέλιδη αίτηση μετά την αποχώρησή του από το Reed College και τρία χρόνια πριν ιδρύσει την Apple. Δεν αναφέρει κάποια συγκεκριμένη θέση εργασίας ή εταιρεία, αλλά επισημαίνει το ενδιαφέρον του για θέσεις τεχνολογίας ηλεκτρονικών ή μηχανικών σχεδιασμού. Οι δεξιότητές του περιλάμβαναν εμπειρία υπολογιστών. Ο Jobs ίδρυσε την Apple με τον Steve Wozniak το 1976.

    Τα non-fungible (μη ανταλλάξιμα) tokens ή NFT, είναι περιουσιακά στοιχεία που αντιπροσωπεύουν ένα μοναδικό αντικείμενο, όπως μια εικόνα, ένα tweet ή ένα βίντεο, και συνήθως πληρώνονται με κρυπτονομίσματα ethereum. Κάθε NFT είναι μοναδικό και μπορεί να διατηρηθεί μόνο από ένα άτομο τη φορά και η ιδιοκτησία του καταγράφεται μέσω ενός δικτύου blockchain, όπως αυτά που υποστηρίζουν κρυπτονομίσματα, για παράδειγμα το Bitcoin.

    Ο ιστότοπος δημοπρασιών λέει ότι πουλάει το πραγματικό αντίγραφο και μια ψηφιακή έκδοση του, σε μια προσπάθεια να βρει ποιο έχει μεγαλύτερη αξία. Παράλληλα, παρέχει στον ιδιοκτήτη του τη δυνατότητα να κερδίσει περισσότερα χρήματα από ένα μόνο έγγραφο. Από την Πέμπτη το πρωί, για τη φυσική έκδοση η μεγαλύτερη προσφορά ήταν στα 1.000 δολάρια, ενώ για το NFT διαμορφώνονταν στα 545,93 δολάρια.

    Την τελευταία φορά και συγκεκριμένα τον περασμένο Μάρτιο, το συγκεκριμένο έγγραφο πουλήθηκε πάνω από 222.000 δολάρια.

    Οι συλλέκτες έχουν δείξει ότι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν δολάρια για ένα NFT. Τον Μάρτιο, ο οίκος δημοπρασιών Christie’s πούλησε ένα έργο τέχνης που δημιούργησε ο ψηφιακός καλλιτέχνης Beeple, έναντι 69 εκατ. δολαρίων.

    Η δημοπρασία για την αίτηση εργασίας του Jobs, που διοργανώνει ο επιχειρηματίας Olly Joshi, θα κλείσει στις 28 Ιουλίου.

    Διαβάστε ακόμα:



    ΣΧΟΛΙΑ