• Cryptocurrencies

    Το Bitcoin βυθίζεται και πάλι – Κέρδη 21% για το Shiba Inu

    • Bloomberg


    Το Bitcoin υποχωρεί και πάλι, ακολουθώντας την αδύναμη πορεία των μετοχών, εν μέσω των αυξανόμενων ανησυχιών για παγκόσμια ύφεση.

    Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου υποχώρησε έως και 2,9% στα 20.244 δολάρια, παραμένοντας οριακά πάνω από το κρίσιμο επίπεδο των 20.000 δολαρίων.

    Το Ether υποχώρησε έως και 3,3%, στα 1.084,80 δολάρια. Το Shiba Inu, το 14ο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα από πλευράς κεφαλαιοποίησης, κινήθηκε κόντρα στην πτώση καταγράφοντας κέρδη 21% τις τελευταίες 24 ώρες, αν και η δυναμική του υποχωρούσε νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinGecko.

    «Το Bitcoin έχει δημιουργήσει «πάτο», αλλά μάλλον όχι τον τελικό «πάτο», δήλωσε ο Mark Newton, επικεφαλής τεχνικής στρατηγικής στο Fundstrat Global Advisors. «Οι ανοδικοί στόχοι θα πρέπει να υλοποιηθούν κοντά στα 23.300 δολάρια με μέγιστο κοντά στα 24.800 δολάρια πριν οι τιμές υποχωρήσουν τεστάροντας πιθανόν νέα χαμηλά την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου».

    Bitcoin is falling along with S&P 500 futures
    Το Bitcoin πέφτει μαζί με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500

    Τα κρυπτονομίσματα κινούνται εδώ και μήνες στην ίδια κατεύθυνση με τις μετοχές, και οι κινήσεις της Τετάρτης δεν αποτέλεσαν εξαίρεση καθώς η διάθεση των επενδυτών για περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου περιορίστηκε λόγω των αυξανόμενων φόβων για οικονομική ύφεση. Το Bitcoin φαίνεται να συσσωρεύεται γύρω από τα 20.000 δολάρια, κίνηση παρόμοια με αυτή που πραγματοποίησε πέριξ των 30.000 δολαρίων, μεγάλο διάστημα του Μαΐου και τον Ιούνιο.

    Bitcoin has recently been trading around key round-number levels

    Η αγορά των crypto έχει πληγεί εδώ και λίγες εβδομάδες από απανωτά sell-off, με την αρχή να γίνεται μέσα στον Μάιο, λόγω της κατάρρευσης του TerraUSD.

    Η πτωτική τους πορεία συνεχίζεται, με κάποιες ανοδικές αντιδράσεις ενδιάμεσα.

    Το Bitcoin, το περασμένο Σάββατο υποχώρησε κατά 15% κάτω από τα 20.000 δολάρια και οι αναλυτές προειδοποιούν για ακόμα μεγαλύτερη αστάθεια.

    Διαβάστε ακόμη:

    Θα βουλιάξει στα 15.000 δολάρια το Bitcoin;



    ΣΧΟΛΙΑ