• Cryptocurrencies

    FTX: Βρήκε πάνω από 5 δισ. δολάρια σε μετρητά και crypto για την αποπληρωμή των πιστωτών

    • NewsRoom
    Coin cryptocurrency ftx token and the numbers of the arithmometer. The concept of ftx.


    Οι σύμβουλοι του Ομίλου FTX κατάφεραν να βρουν πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά ή crypto assets που μπορεί να είναι σε θέση να πουλήσουν για να βοηθήσουν στην αποπληρωμή των πιστωτών του ανταλλακτηρίου, ανέφερε ένας νομικός σύμβουλος της εταιρείας στον δικαστή που επέβλεπε την διαδικασία της χρεοκοπίας της εταιρείας.

    Η FTX εργάζεται για να εξασφαλίσει έσοδα από περιουσιακά στοιχεία με λογιστική αξία 4,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε ο δικηγόρος της εταιρείας Andrew G. Dietderich στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Wilmington του Delaware την Τετάρτη. Οι σύμβουλοι βρήκαν επίσης μεγάλο αριθμό άλλων περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης που είναι μη ρευστοποιήσιμα και επομένως πιο δύσκολο να πουληθούν, πρόσθεσε.

    Οι σύμβουλοι του ανταλλακτηρίο κρυπτογράφησης επιλέγουν μέσα στα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο ιδρυτής του, Sam Bankman-Fried, από τότε που η εταιρεία κατέρρευσε τον περασμένο Νοέμβριο, αναφέρει το Bloomberg. Τα βιβλία και τα αρχεία της FTX χαρακτηρίζονται από «ακατάστατα» έως και «ανύπαρκτα» πριν από την κατάρρευση, δήλωσε ο νέος διευθύνων σύμβουλός της FTX.

    Οι σύμβουλοι της FTX έχουν εντοπίσει περισσότερους από 9 εκατομμύρια λογαριασμούς πελατών, είπε ο Dietderich. Η εταιρεία δεν γνωρίζει ακόμη πόσα χρήματα θα μπορέσουν να πάρουν πίσω οι πιστωτές ή ποιο ποσοστό των χρεών θα αποπληρωθεί, πρόσθεσε. Η εταιρεία έχει επίσης εντοπίσει περίπου 120 δισεκατομμύρια συναλλαγές που είχαν διεκπεραιωθεί σε πλατφόρμες της FTX πριν κλείσουν, ανέφερε.

    Η εταιρεία βρέθηκε στο δικαστήριο την Τετάρτη για να ζητήσει από τον δικαστή που εποπτεύει τη διαδικασία πτώχευσης, John T Dorsey, να εγκρίνει ένα μικρό αριθμό κινήσεων και επίσης να κρατήσει μυστικά τα ονόματα των 9 εκατομμυρίων πιστωτών και πελατών της.

    Ο Dorsey συμφώνησε με το επιχείρημα της εταιρείας ότι τα ονόματα των πελατών θα μπορούσαν να θεωρηθούν πολύτιμο εμπορικό μυστικό. Οι λίστες πελατών πωλούνται συχνά σε περιπτώσεις πτώχευσης προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την αποπληρωμή των πιστωτών.

    Ο Dorsey ανακοινώνοντας, επίσης, ότι έλαβε μια επιστολή από τέσσερις γερουσιαστές, που τον προέτρεπαν να διορίσει έναν ανεξάρτητο εξεταστή για να ερευνήσει την υπόθεση της FTX.  Ωστόσο, όπως ανέφερε, η επιστολή δεν πρόκειται να τον επηρεάσει.



    ΣΧΟΛΙΑ