• Cryptocurrencies

    Νέα χρεοκοπία στα crypto ύστερα από μήνυση των ρυθμιστικών αρχών


    Αίτηση για χρεοκοπία μόνο εντός των ΗΠΑ  υπέβαλλε το χρηματιστήριο crypto Bittrex, ύστερα από τις κατηγορίες από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές ότι λειτουργεί χωρίς να είναι εγγεγραμμένο χρηματιστήριο αξιών.

    Τρεις εβδομάδες μετά τις παρατηρήσεις, η Bittrex υπέβαλλε αίτηση για προστασία από πτώχευση, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι οι δραστηριότητες εκτός ΗΠΑ, δεν θα επηρεαστούν. Πρακτικά το παράρτημα του Σιατλ επηρεάζεται από την πτώχευση, ενώ το Bittrex Global, θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά χωρίς να εξυπηρετεί αμερικανούς πελάτες.

    Το ενεργητικό και οι υποχρεώσεις της Bittrex κυμαίνονταν μεταξύ 500 εκατομμυρίων και 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, σύμφωνα με την αίτηση πτώχευσης που κατατέθηκε στο δικαστήριο του Ουίλμινγκτον, στο Ντελαγουέαρ, ενώ εκτιμάται ότι έχουν περισσότερους από 100.000 πιστωτές.

    Τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία είναι «ασφαλή και προστατευμένα», σύμφωνα με την Bittrex και υποστήριξε ότι σκοπεύει να ζητήσει από το πτωχευτικό δικαστήριο περιορισμένο άνοιγμα των λογαριασμών των πελατών, ώστε τα οι καταθέσεις να επιστρέψουν στους πελάτες τους.

    Οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές υπέβαλλαν μήνυση στην Bittrex για παραβιάσεις των κανονισμών στα μέσα του Απριλίου, κι ενώ η αγωγή βρισκόταν σε εκκρεμότητα, το ανταλλακτήριο κλήθηκε να καταβάλλει πρόστιμα ύψους 29 εκατ. δολαρίων στο Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ για παραβιάσεις της νομοθεσίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Τι συμβαίνει με το Binance: Μεταφορά Bitcoin 4,5 δισ. δολαρίων, διακοπές αναλήψεων και αύξηση της προμήθειας



    ΣΧΟΛΙΑ