• Cryptocurrencies

    Κρυπτονομίσματα: Έκρηξη προσλήψεων από τις εταιρείες της αγοράς crypto

    • Bloomberg


    Παρά το γεγονός ότι οι ρυθμιστικές αρχές ενισχύουν την εποπτεία τους στα κρυπτονομίσματα και τις συναφείς επιχειρήσεις, οι προσλήψεις στον κλάδο σημειώνουν έκρηξη.

    Σε πολλούς ιστότοπους απασχόλησης, όπως ο Indeed.com, οι αναζητήσεις είναι υπερδιπλάσιες σε σχέση με πέρυσι. Στο LinkedIn, οι αγγελίες εργασίας επί πληρωμή στις ΗΠΑ με λέξεις -κλειδιά όπως “κρυπτονόμισμα” και “blockchain” αυξήθηκαν περισσότερο από 600% σε σχέση με το προηγούμενο έτος από την 1η Αυγούστου και σχεδόν 400% σε σύγκριση με την ίδια ημερομηνία του 2019.

    Ένας δημοφιλής ιστότοπος θέσεων εργασίας, ο CryptocurrencyJobs .co, είχε σχεδόν 1.500% αύξηση στις πληρωμένες καταχωρήσεις σε σχέση με πέρυσι.

    Η φρενίτιδα προσλήψεων σημειώνεται ακριβώς την ώρα που η Κίνα απαγορεύει – και πάλι – τα κρυπτονομίσματα και οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές πραγματοποιούν ενέργειες εναντίον των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην αγορά crypto, μικρών και μεγάλων.

    Κυρώσεις

    Ο κυβερνητικός οργανισμός Commodity Futures Trading Commission, δήλωσε την Τρίτη ότι επέβαλε πρόστιμο στο χρηματιστήριο Kraken ύψους 1,25 εκατ. δολαρίων, με βάση τους ισχυρισμούς ότι επέτρεψε στους Αμερικανούς να εμπορεύονται παράνομα προϊόντα περιθωρίου κέρδους.

    Ορισμένοι οργανισμοί διερευνούν την πλατφόρμα συναλλαγών crypto, Binance. Η Coinbase Global ακύρωσε την διάθεση του επόμενου δανειστικού της προϊόντος, όταν έλαβε προειδοποίηση από την Wells που ανέφερε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απειλούσε να μηνύσει την εταιρεία για αυτό.

    “Όλοι προσλαμβάνουν αυτήν τη στιγμή σε διάφορες θέσεις εργασίας”, δήλωσε ο Daniel Adler, ιδρυτής του CryptocurrencyJobs.co, σε ένα email. “Στην αρχή του έτους, ορισμένες ομάδες είχαν στόχο να διπλασιάσουν το δυναμικό τους. Μερικές το έχουν κάνει ήδη, και προσπαθούν να αναπτυχθούν περαιτέρω. Η πρόσληψη είναι με ανταγωνιστικούς όρους. Και είναι η πιο ισχυρή που έχω δει από την έναρξη της Cryptocurrency Jobs το 2017”.

     

    Σύμφωνα με το LinkedIn, στις κορυφαίες εταιρείες σε προσλήψεις τους τελευταίους μήνες περιλαμβάνονται η Kraken και η Coinbase, καθώς και πιο παραδοσιακές εταιρείες όπως η Accenture, η KPMG, η PayPal Holdings και η JPMorgan Chase & Co. Τα projects αποκεντρωμένης χρηματοδότησης -εκείνα που επιτρέπουν στους χρήστες να συναλλάσσονται, να δανείζονται και να δανείζουν νομίσματα χωρίς να χρησιμοποιούν κεντρικούς μεσάζοντες- πρωτοστάτησαν στις προσλήψεις στο CryptocurrencyJobs.co, είπε ο Adler.

    Πολλοί εργοδότες όχι μόνο προσφέρουν υψηλούς μισθούς και μπόνους, αλλά και διανομές tokens, υπογράμμισε. Και οι άνθρωποι που προσλαμβάνονται προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα.

    «Θα βρείτε πρώην δασκάλους λυκείου, επαγγελματίες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών από τη Wall Street, πρώην φοιτητές που παράτησαν τις σπουδές τους, δικηγόρους, ακαδημαϊκούς, απόφοιτους κολεγίων από τον χώρο της τεχνολογίας και των βιομηχανιών”, εξήγησε ο Adler.

    “Το άλλο σημαντικό πράγμα στην αγορά crypto είναι ότι δεν έχει σημασία αν βρίσκεστε στη Silicon Valley, την Ινδία ή τη Νιγηρία ή ποιο είναι το υπόβαθρο και τα διαπιστευτήριά σας”.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ