• Cryptocurrencies

    FTX: Ζητά δικαστική διευκόλυνση για να πληρώσει προμηθευτές

    • NewsRoom
    Coin cryptocurrency ftx token and the numbers of the arithmometer. The concept of ftx.


    Το κατεστραμμένο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης FTX ανακοίνωσε το Σάββατο πως ξεκίνησε μια στρατηγική αναθεώρηση των παγκόσμιων περιουσιακών του στοιχείων και προετοιμάζεται για την πώληση ή την αναδιοργάνωση ορισμένων επιχειρήσεων του.

    Η FTX, μαζί με περίπου 101 συνδεδεμένες εταιρείες, ζήτησε επίσης δικαστική βοήθεια για να επιτρέψει τη λειτουργία ενός νέου παγκόσμιου συστήματος διαχείρισης μετρητών και την πληρωμή στους σημαντικούς προμηθευτές της.

    Το ανταλλακτήριο και οι θυγατρικές του κατέθεσαν αίτηση πτώχευσης στο Ντέλαγουερ στις 11 Νοεμβρίου, έπειτα από μια εβδομάδα κατάρρευσης που προκλήθηκα από δημοσίευμα του CoinDesk σχετικά με προβλήματα ρευστότητας της εταιρείας.  Περίπου 1 εκατομμύριο πελάτες και επενδυτές της FTX αφέθηκαν αντιμέτωποι με τεράστιες απώλειες δισεκατομμυρίων δολαρίων, την ώρα που το σύνολο της αγοράς των κρυπτονομισμάτων έπεφτε στο χάος.

    Η FTX θα διερευνήσει πωλήσεις, ανακεφαλαιοποιήσεις ή άλλες στρατηγικές συναλλαγές για ορισμένες από τις μονάδες της, δήλωσε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας John Ray σε δήλωση του, σύμφωνα με το Reuters.

    Σε μια κατάθεση στο δικαστήριο το Σάββατο η FTX ζήτησε άδεια να πληρώσει αξιώσεις προκαταβολών έως 9,3 εκατομμυρίων δολαρίων στους σημαντικούς προμηθευτές της, μετά από μια προσωρινή εντολή και έως 17,5 εκατομμύρια δολάρια μετά την καταχώρηση της τελικής παραγγελίας.

    Το χρηματιστήριο είπε ότι εάν δεν λάβει την απαιτούμενη δικαστική παραχώρηση θα οδηγηθεί σε «άμεση και ανεπανόρθωτη ζημία» στις επιχειρήσεις του.

    «Με βάση την έρευνά μας την περασμένη εβδομάδα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να μάθουμε ότι πολλές ρυθμιζόμενες ή αδειοδοτημένες θυγατρικές της FTX, εντός και εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, διαθέτουν ισολογισμούς φερεγγυότητας, υπεύθυνη διαχείριση και πολύτιμα franchises», δήλωσε ο Ray της FTX.

    Η FTX εντόπισε 216 τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών με θετικά υπόλοιπα έως τις 16 Νοεμβρίου, αλλά ήταν σε θέση να επαληθεύσει μόνο τα υπόλοιπα σε 144 λογαριασμούς μέχρι στιγμής, ανέφερε η εταιρεία σε ξεχωριστή δικαστική κατάθεση.

    Η εταιρεία διόρισε την Perella Weinberg Partners LP ως την κύρια επενδυτική τράπεζα για να βοηθήσει στη διαδικασία πώλησης, με την επιφύλαξη της δικαστικής έγκρισης.

    Πηγή: Reuters

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ