• Business

    What’s app: Ξεκίνησε τη μεταφορά κρυπτονομισμάτων για χρήστες από τις ΗΠΑ

    • Μανώλης Γιαννάκης
    ζουκερμπεργκ

    Μαρκ Ζάκερμπεργκ, Ιδρυτής του Facebook


    Το what’s app προσφέρει πιλoτικά τη δυνατότητα μεταφοράς κρυπτονομισμάτων για επιλεγμένους χρήστες στις ΗΠΑ μέσω του ηλεκτρονικού πορτοφολιού Novi χρησιμοποιώντας PAX dollars, ένα σταθερό κρυπτονόμισμα συμβεβλημένο στο αμερικανικό δολάριο.

    Η μεταφορά χρημάτων είναι απλή, γρήγορη και εύκολη ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι οι χρήστες δεν επιβαρύνονται με καμία προμήθεια κατά την μεταφορά των κρυπτονομισμάτων. Παράλληλα, δεν υπάρχουν όρια στον όγκο μεταφορών και καμία ρήτρα στις καταθέσεις και τις αναλήψεις αυτών.

    Τονίζεται ότι με αυτή τη νέα δυνατότητα το what’s app δεν χάνει το κύριο χαρακτηριστικό του που είναι το end-to-end encryption.

    Το Facebook  γνωστό πλέον και ως Meta έχει ανακοινώσει από το 2019 τα πλάνα του για την είσοδο του στο τομέα των κρυπτονομισμάτων. Αρχικά υπήρχε ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη του νομίσματος Libra συνοδευόμενο από το  ψηφιακό πορτοφόλι Calibra με απώτερο σκοπό την διεθνή μεταφορά κρυπτονομισμάτων με πολύ χαμηλές προμήθειες.

    Έκτοτε το δυναμικό περιβάλλον των κρυπτονομισμάτων άλλαξε τα πλάνα αυτά και το Libra έγινε Diem, ενώ το Calibra έγινε Novi.Εντέλει, το Novi ξεκίνησε χωρίς την κυκλοφορία του Diem και σε πρωταρχικό στάδιο λειτουργεί με τα PAX δολάρια της εταιρείας Paxos.Το Facebook έχει ως στρατηγικό συνεργάτη σε αυτή την προσπάθεια την πλατφόρμα αγοραπωλησίας  κρυπτονομισμάτων Coinbase.

    Ο υπεύθυνος του Novi, David Marcus, με tweet του επισήμανε ότι το Diem παραμένει στο πλάνο και μόλις λάβει τις απαραίτητες άδειες θα κάνει την είσοδο του στην αγορά με το άρρηκτα συνυφασμένο μαζί του Novi.



    ΣΧΟΛΙΑ