• Cryptocurrencies

    Εθισμός στα κρυπτονομίσματα: Τα πολυτελή κέντρα απεξάρτησης των 400.000 δολ. με γιοτ, Bentley και προσωπικό σεφ

    • NewsRoom
    Το κέντρο απεξάρτησης, Paracelsus Recovery

    Πηγή φωτογραφίας: Paracelsus Recovery


    H τεράστια άνθηση που σημείωσε τα τελευταία χρόνια η αγορά κρυπτονομισμάτων, αλλά και η ευμετάβλητη φύση της δημιούργησε μία γενιά «εθισμένων στα crypto» επενδυτών, που έχουν μεγάλη δυσκολία να αντιμετωπίσουν τις περιόδους ύφεσης.

    Σύμφωνα με άρθρο της Daily Mail, η εξέλιξη αυτή οδήγησε στη δημιουργία πολυτελών κέντρων απεξάρτησης για τους γεμάτους στρες επενδυτές της αγοράς crypto, με υπέρογκες χρεώσεις.

    Οι traders στην αγορά crypto του 1 τρισ. δολαρίων, εθίζονται από τα υψηλά επίπεδα ντοπαμίνης όταν αυξάνονται οι επενδύσεις τους, οπότε καταλήγουν να κυνηγούν τα τρελά κέρδη των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και αγωνιούν όταν υποχωρούν απότομα και καταγράφουν ζημιές.

    Πολλοί δυσκολεύονται ιδιαίτερα να ανταπεξέλθουν σε περιόδους ύφεσης όπως αυτή του περασμένου έτους.

    Τα κέντρα απεξάρτησης που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο, στα οποία η μηνιαία διαμονή μπορεί να κοστίσει έως και 400.000 δολάρια, βοηθούν τους αγχωμένους επενδυτές της αγοράς crypto – οι οποίοι έχουν εξασφαλίσει κατά το παρελθόν τεράστια κέρδη – να αποκοπούν από αυτή τη στρεσογόνα μορφή επένδυσης.

    Κατά την παραμονή τους σε αυτά έχουν πρόσβαση σε σπα, μαθήματα γιόγκα και χορού, γκολφ και εκδρομές με γιοτ. Έχουν επίσης 24ωρο σύμβουλο και ειδικούς γιατρούς.

    Ορισμένα κέντρα παρέχουν διαμονή σε ιδιωτικά γιοτ, Bentley με σοφέρ και προσωπικό σεφ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

    Οι ειδικοί λένε ότι οι εθισμένοι στα κρυπτονομίσματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο όπως οι εθισμένοι στον τζόγο – με τέσσερις εβδομάδες αποχής.

    Ωστόσο, οι πολυτελείς εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα και δεν απαιτούν από τον πελάτη να παραδώσει τις ηλεκτρονικές του συσκευές, όπως το κινητό, για να αποφύγει τις εφαρμογές trading.

    Paracelsus Recovery στη Ζυρίχη

    Ένα πρόγραμμα τεσσάρων εβδομάδων για τον εθισμό στα κρυπτονομίσματα στο κέντρο απεξάρτησης Paracelsus Recovery στη Ζυρίχη της Ελβετίας κοστίζει 400.000 δολάρια.

    Η θεραπεία περιλαμβάνει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα απεξάρτησης με προσαρμοσμένο πρόγραμμα διατροφής, βελονισμό, γιόγκα και μερικές φορές φαρμακευτική αγωγή.

    Η Paracelsus Recovery ξεκίνησε να προσφέρει απεξάρτηση από τον εθισμό στα κρυπτονομίσματα το 2021 και περιθάλπει περίπου 12 πελάτες, κυρίως άνδρες γύρω στα 30 τους, κάθε χρόνο.

    Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν τη χρήση λιμουζινών Bentley για μεταφορά στα αξιοθέατα της πόλης και στο κοντινό χιονοδρομικό κέντρο.

    «Υπάρχουν πολλές ομοιότητες με τον τζόγο και οι άνθρωποι συχνά παίρνουν δάνεια από φίλους, συγγενείς και τοκογλύφους για να καλύψουν τις απώλειές τους και να τα κερδίσουν πίσω», επισημαίνει στην Dailymail.com, ο CEO του κέντρου Jan Gerber.

    Οι ασθενείς στο Paracelsus Recovery δεν απαιτείται να απομακρυνθούν από τα τηλέφωνα και τις ηλεκτρονικές συσκευές τους για να αποτρέψουν την έκθεσή τους στις συναλλαγές.

    Σύμφωνα με τον Gerber, «το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να απέχουν ή να πουλήσουν ότι έχουν για να δεσμευτούν ότι θα κάνουν μία μεγάλη παύση».

    The Balance στη Μαγιόρκα

    Το κέντρο απεξάρτησης Τhe Balance στη Μαγιόρκα της Ισπανίας κοστίζει έως και 320.000 τον μήνα για όσους θέλουν να απαλλαχθούν από τον εθισμό τους στα κρυπτονομίσματα.

    Οι ασθενείς μπορούν να μείνουν σε ιδιωτικό γιοτ, παραθαλάσσια βίλα ή σε μεγάλες επαύλεις στην ύπαιθρο της Μαγιόρκα.

    Κάθε άτομο συνοδεύεται όλο το 24ωρο από έναν σύμβουλο, έχει πρόσβαση σε 70 εξειδικευμένους γιατρούς και έναν ιδιωτικό σεφ.

    Η εγκατάσταση διαθέτει επίσης ιδιωτικό σπα για χαλάρωση των ασθενών, μαθήματα γιόγκα, χορού και βόλτες με ποδήλατο και οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν μια επιλεγμένη λίστα με τις πιο όμορφες τοποθεσίες του νησιού.

    Το κέντρο που ξεκίνησε για πρώτη φορά το πρόγραμμα crypto γύρω στο 2019, παρέχει ένα πρόγραμμα 12 βημάτων στους εθισμένους.

    Ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής του Abdullah Boulad είπε ότι βλέπει περίπου 100 πελάτες το χρόνο και οι περισσότεροι είναι άνδρες επιχειρηματίες μεταξύ 30 και 35 ετών.

    «Ο εθισμός στα κρυπτονομίσματα ξεκινά από πολύ νεαρή ηλικία, επειδή υπάρχει η απληστία να πλουτίζεις σε σύντομο χρονικό διάστημα – παρόμοια με τον τζόγο», επισημαίνει.

    The Diamond στο Πουκέτ

    Όσοι αναζητούν θεραπεία για τον εθισμό στα ψηφιακά νομίσματα θα εξοικονομήσουν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια εάν ταξιδέψουν στο The Diamond στο Πουκέτ της Ταϊλάνδης, όπου το κόστος ανέρχεται σε 25.000 δολάρια για τέσσερις εβδομάδες.

    Τα 15 δωμάτια του κέντρου έχουν εκπληκτική θέα καθώς βρίσκεται στην κορυφή ενός βουνού και βλέπουν τη Θάλασσα Ανταμάν.

    Οι εγκαταστάσεις είναι πέντε αστέρων και οι ασθενείς έχουν ιδιωτική πισίνα στο δωμάτιό τους και πρόσβαση σε πολυτελή εστιατόρια και σπα. Επίσης είναι διαθέσιμες διάφορες άλλες δραστηριότητες όπως γκολφ και εκδρομές με σκάφος.

    Οι ασθενείς έχουν ελευθερία κινήσεων στο νησί, αλλά συνοδεύονται από ένα μέλος του προσωπικού.

    Υπάρχουν πέντε κλινικοί ψυχολόγοι, τέσσερις κλινικοί σύμβουλοι εθισμού, ένας ψυχίατρος, νοσηλευτικό προσωπικό 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, τέσσερα άτομα κλινικής υποστήριξης κ.α.

    Το κέντρο άρχισε να προσφέρει βοήθεια για τον εθισμό στα κρυπτονομίσματα στις αρχές του 2021 και δέχεται περίπου 10 ασθενείς ετησίως.

    Ο Theo de Vries, διευθύνων σύμβουλος του The Diamond, είπε ότι οι περισσότεροι από τους πελάτες τους είναι άνδρες, υψηλόβαθμα στελέχη, ηλικίας μεταξύ 35 και 55 ετών.

    Οι ασθενείς έχουν πρόσβαση στα τηλέφωνά τους καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους και ο de Vries τονίζει ότι αυτό θα τους βοηθήσει να προετοιμαστούν για τα ερεθίσματα του έξω κόσμου.

    Διαβάστε ακόμη:

    Οι έκπτωτοι πρώην ισχυροί άνδρες της βιομηχανίας των crypto

    EE: Οι κίνδυνοι που εγκυμονούν τα crypto και οι πολιτικές αντιμετώπισής τους

    Μπάρι Σίλμπερτ: Η άνοδος και η πτώση του crypto-billionaire της Genesis

    ─────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ