• Cryptocurrencies

    Changpeng “CZ” Zhao: Μειωμένο το ενδιαφέρον των επενδυτών για το ταμείο διάσωσης του σωτήρα των crypto

    • NewsRoom
    Changpeng Zhao, ιδρυτής και Ceo του Binance

    Changpeng Zhao, ιδρυτής και Ceo του Binance


    Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων, Changpeng “CZ” Zhao, υποσχέθηκε ένα ταμείο διάσωσης των εταιρειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας, το οποίο θα μπορούσε να συγκεντρώσει μέχρι και 2 δις δολάρια. Μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον δεν ξεπερνάει τα 50 εκατ. δολάρια.

    Ο νέος «σωτήρας» των crypto, ο οποίος έχει ιδρύσει τη Binance έχει αποτύχει μέχρι στιγμής να διαλύσει τους φόβους για τις αντοχές της βιομηχανίας των crypto, ύστερα από ένα ακόμα χτύπημα, τη χρεοκοπία της FTX, της οποίας το ντόμινο των συνεπειών δεν έχει ακόμα ξεδιπλωθεί.

    Δυσπιστία από επενδυτές

    Η Binance εξετάσει τη δημιουργία ενός ταμείου, το οποίο θα συγκεντρώσει επενδυτές που θα στηρίξουν έργα κρυπτογράφησης που την τρέχουσα περίοδο αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας. Αν και ο αρχικός σχεδιασμός ήταν η συγκέντρωση ενός δις δολαρίων, στη συνέχεια ο Zhao ανέφερε ότι μπορεί να διπλασιαστεί το ποσό.

    Εταιρείες όπως η Jump Crypto, η Polygon Ventures, η Aptos Labs, η Animoca Brands, η GSR, η Kronos και η Brooker Group δίνουν μια αρχική συνδυαστική δέσμευση ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Δεν είναι μόνο η αβεβαιότητα στην αγορά των crypto, που βιώνουν ένα δεύτερο χτύπημα μέσα στο 2022, με το Bitcoin κι άλλα δημοφιλή κρυπτονομίσματα να έχουν φτάσει σε ιστορικά χαμηλά, αλλά και η εμπιστοσύνη που έχει η αγορά στους χειρισμούς του Changpeng “CZ” Zhao.

    «Η αγορά θα παρακολουθεί στενά τη διεύθυνση του δημόσιου πορτοφολιού του αμοιβαίου κεφαλαίου για να δει εάν προσελκύει σημαντικό ποσό κεφαλαίου εκτός της Binance, καθώς αυτό θα δείξει πόσο ευρεία είναι η στήριξη του κλάδου για τη σταθεροποίηση», δήλωσε στο Bloomberg ο David Adams, διαχειριστής χαρτοφυλακίου του King River Digital Assets Fund.

    Προβλήματα με τις αρχές

    H αποχώρησή του στο παρά πέντε του deal με την FTX ήταν αυτή που πυροδότησε τις ενέργειες, ώστε η εταιρεία να πτωχεύσει, ενώ η Binance αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τις αρχές σε όλες τις επιχειρήσεις της από τη Σιγκαπούρη έως τις ΗΠΑ.

    Ο Zhao, στον απόηχο των ερευνών εναντίον των δραστηριοτήτων της εταιρείας του έχει πλέον μετακομίσει στο Ντουμπάι, καθώς το εμιράτο διαθέτει ένα πιο «φιλικό» νομικό πλαίσιο για τους επιχειρηματίες των crypto.

    Παρ’ όλα αυτά ο ιδρυτής της Binance συνεχίζει να δηλώνει ενδιαφέρον στήριξης προβληματικών επιχειρήσεων όπως η πτωχευμένη Voyager και η Genesis, που επηρεάστηκε από την κατάρρευση της FTX.

    Η δραστηριότητά στο Ντουμπάι

    Μετά τις πρόσφατες χρεοκοπίες στον χώρο των crypto, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που προσπαθούν τα τελευταία χρόνια να πείσουν μέρος των επιχειρηματιών των crypto να μετεγκατασταθούν εκεί, έχουν στοιχηματίσει πολλά στην επιτυχή συνέχιση της λειτουργίας της Binance Holdings Ltd.

    Το μεγαλύτερο χρηματιστήριο κρυπτογράφησης στον κόσμο βρήκε ένα πιο δεκτικό κοινό στη χώρα, τόσο πολύ που ο 45χρονος Zhao έκανε το Ντουμπάι την έδρα του. Τα ΗΑΕ χορήγησαν πολλαπλές άδειες στην Binance και περισσότεροι από 500 από τους υπαλλήλους της εταιρείας εγκαταστάθηκαν στο εμιράτο.

    Μετά την κατάρρευση της FTX, το μερίδιο της Binance στους παγκόσμιους όγκους συναλλαγών κρυπτονομισμάτων αυξήθηκε σε σχεδόν 50%, σύμφωνα με στοιχεία της CryptoCompare. Ωστόσο, οι αποκαλύψεις για σκάνδαλα πίσω από την κατάρρευση της  FTX έχουν πυροδοτήσει αμφιβολίες σχετικά με τη βιωσιμότητα της βιομηχανίας και αρκετοί επενδυτές αποσύρουν ήδη τα κεφάλαιά τους.

    Διαβάστε επίσης:

    Έρχεται νέο κανόνι στην αγορά crypto; H Genesis προειδοποιεί για χρεοκοπία αν δεν βρει χρηματοδότηση



    ΣΧΟΛΙΑ