• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Ξεθωριάζει το ράλι – Bουτιά έως 7,5% προς τα 40.000 δολάρια

    • Bloomberg

    Bitcoin


    Το Bitcoin επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά την αστάθεια που το χαρακτηρίζει, μετά από την απότομη βουτιά που σημείωσε προς τα 40.000 δολάρια, εν μέσω ενός ευρύτερου selloff στα κρυπτονομίσματα.

    Το μεγαλύτερο σε αξία ψηφιακό νόμισμα κατέγραψε απώλειες έως και 7,5%, στα 40.521 δολάρια, πριν περιορίσει τις απώλειες του, και νωρίτερα διαπραγματεύονταν στα 42.165 δολάρια.

    Πιέσεις δέχθηκαν και τα μικρότερα tokens, όπως τα Ether, XRP, Polkadot και Cardano.

    Ο δείκτης με τα 100 μεγαλύτερα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία σημείωσε πτώση περίπου 4%, τη μεγαλύτερη πτώση από τις 22 Νοεμβρίου, αναφέρει το Bloomberg.

    Monday Blues | Bitcoin sinks at start of week with Fed meeting that may test rate bets
    Το Bitcoin βυθίζεται στην αρχή της εβδομάδας

    Το Bitcoin κινείται έντονα ανοδικά φέτος λόγω των προσδοκιών ότι οι ρυθμιστικές αρχές θα ανάψουν το πράσινο φως για το πρώτο αμερικανικό ETF που θα συνδέεται με την spot τιμή του κρυπτονομίσματος, διευρύνοντας τη δυνητική βάση των επενδυτών της αγοράς crypto.

    Τα «στοιχήματα» ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια το επόμενο έτος έδωσαν με τη σειρά τους νέα δυναμική στο ράλι του bitcoin και των άλλων κρυπτονομισμάτων.

    «Η μόχλευση της αγοράς είχε αυξηθεί σημαντικά», δήλωσε ο Richard Galvin, συνιδρυτής της Digital Asset Capital Management, με έδρα το Σύδνεϋ. «Η τρέχουσα πτώση μοιάζει με απομόχλευση της αγοράς σε αντίθεση με οποιονδήποτε άλλο καταλυτικό παράγοντα».

    Τα στοιχεία της Coinglass δείχνουν ότι θέσεις σε κρυπτονομίσματα αξίας περίπου 299 εκατομμυρίων δολαρίων που στοιχημάτιζαν σε υψηλότερες τιμές, ρευστοποιήθηκαν στις 11 Δεκεμβρίου, στη Σιγκαπούρη.

    Αναμένοντας την Fed

    Oι επενδυτές αναμένουν αυτή την εβδομάδα τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αλλά και την τελευταία συνεδρίαση της Fed για το 2023, που θα μπορούσαν, αμφότερα, να «τεστάρουν» τα επιθετικά στοιχήματα για πιθανές μειώσεις των επιτοκίων.

    «Είναι λογικό να δούμε κάποια ρευστοποίηση κερδών», δήλωσε ο Tony Sycamore, αναλυτής αγοράς στην IG Australia.

    Αναμένει ότι κατά την πτώση προς ένα εύρος τιμών από 37.500 έως 40.000 δολάρια, θα υπάρξει στήριξη από τους επενδυτές που επωφελούνται από τα χαμηλά επίπεδα.

    Το Bitcoin έχει καταγράψει εκρηκτικά κέρδη άνω του 150% φέτος, ενεργοποιώντας την ευρύτερη ανάκαμψη των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων σε σχέση με πέρυσι.

    Ωστόσο, το κρυπτονόμισμα παραμένει αρκετά κάτω από τα επίπεδα ρεκόρ του 2021, όταν έφτασε σχεδόν στα 69.000 δολάρια.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ντίμον (JPMorgan): Αν ήμουν κυβέρνηση, θα απαγόρευα τα κρυπτονομίσματα

    Χρήστης πλήρωσε κατά λάθος προμήθεια 3,1 εκατ. δολαρίων για μια μεταφορά bitcoins

    Ο βρώμικος κόσμος των crypto: Παιδική πορνογραφία, τρομοκρατικές οργανώσεις και ξέπλυμα χρήματος



    ΣΧΟΛΙΑ