• Cryptocurrencies

    Χρήστης πλήρωσε κατά λάθος προμήθεια 3,1 εκατ. δολαρίων για μια μεταφορά bitcoins

    • NewsRoom
    Bitcoin


    H μεγαλύτερη προμήθεια για μία μόνο μεταφορά Bitcoins που έχει καταγραφεί στα 14 χρόνια της ιστορίας του πιο διάσημου κρυπτονομίσματος χρεώθηκε κατά λάθος σε έναν χρήστη που θέλησε να μεταφέρει έναν μεγάλο αριθμό κρυπτονομισμάτων.

    Το περιστατικό καταγράφηκε στις 23 Νοεμβρίου, όταν ο χρήστης Bitcoin προσπάθησε να μεταφέρει 139,42 Bitcoin. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της μεταφοράς, ο χρήστης χρεώθηκε 83,7 Bitcoin για τέλη μεταφοράς, συνολικής αξίας 3,1 εκατ. δολαρίων εκείνη την ημέρα, πάνω δηλαδή από το μισό της αξίας της συναλλαγής.

    Η διεύθυνση προορισμού έλαβε μόνο 55,77 BTC.

    Η Antpool κατέγραψε το παράλογα υψηλό τέλος εξόρυξης στο μπλοκ 818087.

    Αν και ο αποστολέας ενδέχεται να επέλεξε μια υψηλή χρέωση συναλλαγής, μεγαλύτερο ρόλο για την παράλογη χρέωση φαίνεται να έπαιξαν η πολιτική του κόμβου αντικατάστασης με χρέωση (RBF) αλλά και η άγνοια του αποστολέα.  Η RBF επιτρέπει την αντικατάσταση μιας μη επιβεβαιωμένης συναλλαγής στο mempool, με μια διαφορετική συναλλαγή που πληρώνει υψηλότερη χρέωση συναλλαγής για να εκκαθαριστεί νωρίτερα. Το mempool είναι το μέρος όπου όλες οι συναλλαγές Bitcoin βρίσκονται στην ουρά, πριν από την έγκριση και την προσθήκη στο blockchain του Bitcoin.

    O χρήστης πίσω από τη μεταφορά πιθανότατα δεν γνώριζε ότι οι παραγγελίες RBF δεν μπορούν να ακυρωθούν. Σύμφωνα με προγραμματιστές, ενδέχεται να προσπάθησε να αντικαταστήσει επανειλημμένα τις χρεώσεις με την ελπίδα να τις ακυρώσει. Το ιστορικό RBF δείχνει ότι η τελευταία αντικατάσταση αύξησε το τέλος κατά επιπλέον 20%, προσθέτοντας άλλα 12,54824636 BTC σε χρεώσεις.

    Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένας χρήστης Bitcoin έστειλε κατά λάθος μια παράλογα υψηλή χρέωση συναλλαγής για μία μόνο συναλλαγή Bitcoin. Τον Σεπτέμβριο, η πλατφόρμα ανταλλαγής Bitcoin Paxos έστειλε κατά λάθος χρέωση συναλλαγής αξίας 500.000 δολαρίων, για μεταφορά Bitcoin αξίας 2.000 δολαρίων. Σε αυτό το περιστατικό, ο εξορύκτης F2Pool που επαλήθευσε τη συναλλαγή επέστρεψε το τέλος τυχαίας συναλλαγής των 500.000 $ στην Paxos.



    ΣΧΟΛΙΑ