• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Ξεπέρασε τα 57.000 δολάρια και αναζητά νέους καταλύτες

    • Bloomberg


    Στην περιοχή των 57.000 δολαρίων κινείται το Bitcoin, εν μέσω προσδοκιών για προσέγγιση των επιπέδων ρεκόρ που κατέκτησε τους προηγούμενους μήνες.

    Το ψηφιακό νόμισμα υποχώρησε νωρίτερα κατά περίπου 1% στα 56.700 δολάρια, ενώ στη συνέχεια πέρασε και πάλι σε θετικό πρόσημο, και έφτασε στα 57.561 δολάρια, με άνοδο 1,72%. Το Bitcoin καταγράφει κέρδη 90% από το χαμηλό του Ιουλίου και προσεγγίζει και πάλι τα επίπεδα ρεκόρ που έφτασε στα μέσα Απριλίου, όταν βρέθηκε σχεδόν στα 65.000 δολάρια.

    Όπως και κατά τα προηγούμενα ράλι που σημείωσε το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου έτσι και τώρα, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που εκτιμάται ότι πυροδότησαν την άνοδο.

    Μεταξύ άλλων, οι αναλυτές κάνουν λόγο για τον περιορισμό της ανησυχίας σχετικά με τις ρυθμιστικές προσπάθειες στις ΗΠΑ και την Κίνα και τα σημάδια ανάκαμψης της ενέργειας που χρειάζεται για την εξόρυξη των Bitcoin. Η αισιοδοξία αυξάνεται και από τις προσδοκίες για την πιθανή έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, ενός ETF με Bitcoin.

    Bitcoin rally pauses as relative strength index signals token overbought

    Νέους καταλύτες

    «Το Bitcoin πιθανότατα θα χρειαστεί έναν νέο καταλύτη για να φτάσει στα 60.000 δολάρια, αλλά αν αυτό συμβεί γρήγορα, τα υψηλά επίπεδα μπορεί να μην είναι δύσκολο να επιτευχθούν», έγραψε ο Edward Moya, επικεφαλής ανάλυσης αγορών της Oanda Corp.

    Ο Δείκτης Σχετικής Δύναμης (RSI) του bitcoin είναι περίπου στο 70, υποδηλώνοντας ότι φλερτάρει με την υπεραγορασμένη περιοχή. Την ίδια ώρα, το ψηφιακό νόμισμα είναι επιρρεπές στις διακυμάνσεις, οι οποίες μπορούν να υπονομεύσουν τις προσπάθειες για μία καλύτερη προοπτική.

    Στο μεταξύ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan Chase & Co, Jamie Dimon, δήλωσε ότι τα κρυπτονομίσματα θα ρυθμιστούν.

    “Το Blockchain μπορεί να είναι πραγματικό, τα σταθερά νομίσματα μπορεί να είναι αληθινά”, δήλωσε ο Dimon στην ετήσια συνάντηση μελών του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και φέτος. «Ανεξάρτητα από το τι σκέφτεται κάποιος στην αίθουσα, ή τι πιστεύουν οι φιλελεύθεροι ή τι σκέφτεται κανείς γι’ αυτό, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ρυθμίσεις”.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ