• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Το μεγαλύτερο πτωτικό σερί του 2024 δημιουργεί σύννεφα στην αγορά crypto

    • Bloomberg
    Bitcoin

    Bitcoin


    Το Bitcoin συνεχίζει να υποχωρεί συντελώντας στην πτώση της αγοράς ψηφιακών περιουσιακών κατά 500 δισ. δολάρια και πυροδοτώντας ερωτήματα σχετικά με το εάν η ανάκαμψη των κρυπτονομισμάτων έχει κορυφωθεί.

    Το νόμισμα φλερτάρει με την πέμπτη συνεχόμενη ημέρα πτώσης, που θα αποτελούσε το μεγαλύτερο σερί αρνητικής απόδοσης από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους.

    Η συνολική αγορά crypto καταγράφει πτώση 17%, στα 2,4 τρισ. δολάρια μετά το ρεκόρ που σημείωσε το Bitcoin στα μέσα Μαρτίου, όταν σκαρφάλωσε στα 73.798 δολάρια, σύμφωνα με δεδομένα που συγκέντρωσαν η CoinGecko και το Bloomberg News.

    Η εξασθένιση των εισροών στα αμερικανικά ETF που επενδύουν απευθείας στο bitcoin και η προοπτική για την διατήρηση υψηλότερων επιτοκίων από την Fed για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, συγκρατούν από κοινού τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Το ντεμπούτο των  crypto ETF του Χονγκ Κονγκ την περασμένη εβδομάδα δεν κατάφερε να βελτιώσει το κλίμα.

    Τα μετρητά που πλημμύρισαν τα αμερικανικά ETFs μετά την έναρξή τους τον Ιανουάριο, είχαν εκτοξεύσει το Bitcoin στο νέο ιστορικό υψηλό.

    Οι συνολικές καθαρές εισροές σε αυτά ανέρχονται τώρα στα 11,8 δισεκατομμύρια δολάρια, μετά από την εκροή 169 εκατομμυρίων δολαρίων μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα.

    Bitcoin Posts Longest Losing Streak of Year
    Το Bitcoin καταγράφει το μεγαλύτερο σερί απωλειών του έτους

    Το ανοδικό momentum δεν έχει τελειώσει

    Πολλοί κερδοσκόποι που πόνταραν στη συνέχιση των ισχυρών ροών των ETF, τώρα «φεύγουν από την αγορά», δήλωσε ο Benjamin Celermajer, διευθυντής της Magnet Capital, μιας εταιρείας διαχείρισης επενδύσεων σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι το ανοδικό momentum δεν έχει τελειώσει και ότι το Bitcoin θα φτάσει σε νέα υψηλά έως το τέλος του 2024.

    Στην αγορά παραγώγων, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι επενδυτές αναμένουν λιγότερες μεγάλες διακυμάνσεις στο Bitcoin σε σύγκριση με την αστάθεια που επισκίασε την εισαγωγή των αμερικανικών ETFs.

    Ο δείκτης μεταβλητότητας του Bitcoin T3 – ο οποίος χρησιμοποιεί τις τιμές των options για να δώσει την εικόνα των αναμενόμενων διακυμάνσεων 30 ημερών του νομίσματος – και ο αντίστοιχος δείκτης για το δεύτερο μεγαλύτερο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο, το Ether, βρίσκονται και οι δύο σε χαμηλά δύο μηνών.

    Το Bitcoin σημείωσε οριακή μεταβολή την Πέμπτη, στα 61.660 δολάρια, ενώ το Ether σημείωσε άνοδο 2% στα 3.009 δολάρια.

    Διαβάστε ακόμη:

    Changpeng Zhao: Ένας κατάδικος με 33 δισ. δολάρια περιουσία

    Η αποδολαριοποίηση των αγορών μέσω κρυπτονομισμάτων και ψηφιακών νομισμάτων, παγίδα ή εφικτός στόχος διεθνούς γεωστρατηγικής αντιπαράθεσης;

    Bitcoin: Βουτιά κάτω από τα $57.000



    ΣΧΟΛΙΑ