• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Τι σηματοδοτεί η υπερβολική πτώση του σε σχέση με τα άλλα κρυπτονομίσματα

    • Bloomberg
    Bitcoin

    Bitcoin


    Οι σημαντικά χαμηλότερες αποδόσεις του Bitcoin σε σχέση με τα ανταγωνιστικά κρυπτονομίσματα όπως το Ether κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, μπορεί να αποδεικνύει την αυξημένη σύνδεση του πρώτου με τις μακροοικονομικές εξελίξεις.

    Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα του κόσμου υποχώρησε έως και 21% το Σάββατο πριν ανακάμψει, ενώ συνέχισε ί να δέχεται σημαντικά πιέσεις τη Δευτέρα, υποχωρώντας νωρίτερα μέχρι και κάτω από τα 48.000 δολάρια. Το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονομίσμα, σημείωσε πτώση έως και 17% το Σάββατο και τώρα υποχωρεί κατά 5,9%.

    «Η υπόλοιπη αγορά crypto ανακάμπτει με πολύ ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με το Bitcoin» μετά από γεγονότα που δημιουργούν μακροοικονομική αβεβαιότητα, δήλωσε ο επικεφαλής ανάλυσης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της Fundstrat, Sean Farrell.

    Συγκεκριμένα, ο αναλυτής αναφέρθηκε στην αντίδραση που παρατηρήθηκε μετά από τρία γεγονότα την Παρασκευή: τις ειδήσεις για την μετάλλαξη Omicron, την ενδεχόμενη ταχεία μείωση αγορών ομολόγων της Fed και την εικόνα της αγοράς παραγώγων.

    Δίκοπο μαχαίρι

    Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και οι ισχυρότεροι επενδυτές αγόραζαν κρυπτονομίσματα τον περασμένο χρόνο με επιταχυνόμενους ρυθμούς καθώς η συγκεκριμένη αγορά δείχνει σημάδια ωρίμανσης, τα προϊόντα της πολλαπλασιάζονται και οι κανονιστικές ρυθμίσεις σταδιακά γίνονται σαφέστερες σε ορισμένες δικαιοδοσίες. Αυτό αναφέρεται συχνά ως παράγοντας που θα μπορούσε να ενισχύσει την τιμή του Bitcoin — αλλά η πρόσφατη αντίδραση του token υποδηλώνει ότι η συμμετοχή των μεγάλων παικτών σε αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει δίκοπο μαχαίρι.

    Η ταχύτερη ανάκαμψη της υπόλοιπης αγοράς «αποτυπώνει την μεγάλη αύξηση των θεσμικών στο Bitcoin τους προηγούμενους 12 μήνες καθώς και την ανεξάρτητη δυναμική της υπόλοιπης αγοράς crypto”, αναφέρει ο Farrell.

    Bitcoin has been underperforming second-place Ether in recent days

    Καθώς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αρχίζουν να εισχωρούν στο Bitcoin, είτε ως μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής κατανομής περιουσιακών στοιχείων είτε με άλλο τρόπο, είναι λογικό ότι οι ροές μπορεί να αρχίσουν να επηρεάζουν το κρυπτονόμισμα, αναφέρουν αναλυτές.

    «Το Ether έχει γενικά συσχετιστεί περισσότερο με την ανάπτυξη σε υποτομείς των crypto, όπως η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi) και τα non-fungible tokens (NFTs) παρά με τις επενδύσεις «προστασίας κατά του πληθωρισμού», επομένως δεν έχει επηρεαστεί τόσο αρνητικά από τις εκτιμήσεις των αξιωματούχων σχετικά την πολιτική της Fed», δήλωσε ο Stephane Ouellette, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της FRNT Financial.

    Η βουτιά του Σαββατοκύριακου είναι μια ακόμη υπενθύμιση ότι τα κρυπτονομίσματα αποτελούν μια αναπτυσσόμενη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων και μπορεί να είναι εξαιρετικά ασταθή. Ωστόσο, το Ether έχει υπερπενταπλασιαστεί σε ετήσια βάση και το Bitcoin έχει κερδίσει περίπου 70%, σε σύγκριση με την άνοδο κατά 20% του S&P 500 και τα κέρδη κατά 11% του δείκτη MSCI.

     Διαβάστε ακόμη:

    Bitcoin: Αυτά είναι τα τεχνικά όρια που θα καθορίσουν την περαιτέρω πορεία του



    ΣΧΟΛΙΑ