• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Αυτά είναι τα τεχνικά όρια που θα καθορίσουν την περαιτέρω πορεία του

    • Bloomberg
    Bitcoin: Αντιστρέφει το ράλι του Σαββατοκύριακου - Χάνει τα 40.000 δολάρια


    Το bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου, διατηρείται πάνω από τα βασικά τεχνικά επίπεδα εν μέσω της έντονης αστάθειας που έχει προκαλέσει η εμφάνιση της νέας μετάλλαξης Omicron.

    Το ψηφιακό νόμισμα υποχώρησε την Τρίτη έως και 4,1%, στα 56.350 δολάρια. Η πτώση αποδίδεται στην γενικότερη αναταραχή που προκάλεσαν στις παγκόσμιες αγορές οι ανησυχίες για την αποτελεσματικότητα των σημερινών εμβολίων και τον χρόνο που απαιτείται για την κατασκευή νέων.

    Μέχρι στιγμής το token παραμένει πέριξ της τιμής στήριξης που καθορίζει την αλλαγή της τάσης. Η τιμή του έχει αυξηθεί κατά περίπου 3.000 δολάρια από το χαμηλό της 26ης Νοεμβρίου, της ημέρας που η νέα μετάλλαξη προκάλεσε για πρώτη φορά αναστάτωση στις αγορές.

    Μια πτώση κάτω από τα 50.000 δολάρια θα «σήμαινε σίγουρα πτωτική τάση», αλλά «προς το παρόν βρισκόμαστε ακόμα στην περιοχή της ανοδικής τροχιάς», δήλωσε ο Vijay Ayyar, επικεφαλής της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού στο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων Luno στη Σιγκαπούρη.

    Bitcoin held above its 100-day moving average, Ichimoku cloud support

    Μελέτη Ichimoku

    Μια περιοχή που ορίζεται από τον κινητό μέσο όρο 100 ημερών του Bitcoin και το cloud Ichimoku – μια δημοφιλής μελέτη στην τεχνική ανάλυση – λειτούργησε ως υποστήριξη για το ψηφιακό νόμισμα κατά τη διάρκεια των πρόσφατων πτώσεων του. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε τον Σεπτέμβριο, όταν ξεκίνησε μία άνοδος που οδήγησε σε νέο ιστορικό υψηλό. Ως αποτέλεσμα, το Bitcoin ενδέχεται να ακολουθήσει το πρόσφατο μοτίβο.

    Tracking the Bets

    Τα options

    Τα δεδομένα των options που λήγουν στο τέλος του έτους υποδηλώνουν ότι οι επενδυτές βλέπουν κατώτατο όριο για το Bitcoin περίπου στα 48.000 δολάρια και ανώτατο στα 64.000 δολάρια. Ένας σημαντικός αριθμός εντολών από 48.000 έως 50.000 δολάρια, υποδηλώνει ότι οι πωλητές αυτών των συμβολαίων το βλέπουν ως βάση. Ομοίως, οι εντολές στα 60.000 και 64.000 δολάρια σηματοδοτούν ένα αναμενόμενο ανώτατο όριο από τους πωλητές αυτών των συμβολαίων.

    Bitcoin's 30-day volatility has been trending higher along with its price

    Κόκκινη σημαία

    Για ένα τόσο ευμετάβλητο περιουσιακό στοιχείο, υπάρχουν επίσης τεχνικά μοτίβα που υποδηλώνουν λόγους για τους οποίους θα πρέπει οι επενδυτές να προσέξουν ιδιαίτερα. Ένα μέτρο της συνειδητοποιημένης αστάθειας του Bitcoin αποτελεί η αύξηση της τιμής του – ένας συνδυασμός που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένδειξη ευθραυστότητας στην πρόσφατη άνοδο.

     Διαβάστε ακόμη:

    Omicron: Η νέα μετάλλαξη εκτόξευσε σε 48 ώρες την αξία του ομώνυμου κρυπτονομίσματος



    ΣΧΟΛΙΑ