• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Τα γραφήματα δείχνουν περαιτέρω άνοδο – Στόχος τα 35.000 δολάρια

    • Bloomberg
    Bitcoin

    Bitcoin


    Το Bitcoin βαδίζει προς ένα τριμηνιαίο κέρδος μεγαλύτερο από κάθε άλλο από την αρχή του 2021, έτος κατά το οποίο κατέγραψε το ιστορικό υψηλό του.

    Ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι το κρυπτονομίσμα θεωρείται ως αντιστάθμισμα έναντι των δεινών στον τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ και της Ευρώπης και επωφελείται από τις προσδοκίες για χαλαρότερη νομισματική πολιτική για την προστασία των οικονομιών από τις συνέπειες αυτών των προβλημάτων.

    «Η συμπεριφορά της τιμής εν μέσω αυτής της κρίσης θα προσελκύσει περισσότερους θεσμικούς», δήλωσε η Cathie Wood της Ark Investment Management στο Bloomberg Television, αναφερόμενη στην κατάρρευση των τριών τραπεζών στις ΗΠΑ και στην έκτακτη εξαγορά της Credit Suisse από την ανταγωνίστρια της UBS.

    Η ανάκαμψη του Bitcoin βοήθησε την αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων να προσθέσει περίπου 390 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία το 2023, μετά την απώλεια 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι.

    Το ράλι περιορίστηκε αυτή την εβδομάδα, με το ψηφιακό νόμισμα να κινείται λίγο πάνω από τα 28.000 δολάρια, καθώς οι traders αναμένουν την επόμενη απόφαση της Fed για τα επιτόκια.

    Τα βασικά γραφήματα υποδεικνύουν ότι οποιαδήποτε παύση ή οπισθοδρόμηση είναι πιθανόν προσωρινή, πριν επιταχύνει για περαιτέρω κέρδη.

    Up, Up and Away | Bitcoin is having its best quarter since 2021, the token's record year
    Το Bitcoin έχει το καλύτερο τρίμηνο από το 2021, το έτος που κατέγραψε το ιστορικό υψηλό

    Το Bitcoin έχει αυξηθεί κατά 70% από τις αρχές του 2023.

    Μια αύξηση 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον ισολογισμό της Ομοσπονδιακής Τράπεζας την περασμένη εβδομάδα – στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη στήριξη της ρευστότητας στον τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ – είναι θετική για τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου και έχει βοηθήσει την αγορά crypto και τον χρυσό, έγραψε ο Chris Weston, επικεφαλής της έρευνας της Pepperstone Group Ltd., σε ένα σημείωμα.

    Προς τα 35.000 δολάρια;

    Head and Shoulders | Bitcoin traced bullish reverse head-and-shoulders with price objective near $35,000
    Head and Shoulders | Bitcoin traced bullish reverse head-and-shoulders with price objective near $35,000

    Το Bitcoin ακολουθεί το μοτίβο reverse head-and-shoulders, το οποίο υποδηλώνει μια bullish αντιστροφή. Η τεχνική μελέτη δείχνει στόχο τιμής περίπου στα 35.000 δολάρια.

    «Με τις αγορές επιτοκίων να έχουν περάσει από τις προβλέψεις για αυξήσεις επιτοκίων στις προσδοκίες για μειώσεις επιτοκίων, υπάρχει τώρα ένας ήπιος άνεμος που υποστηρίζει το Bitcoin», έγραψε σε σημείωμα ο Tony Sycamore, αναλυτής αγοράς στην IG Australia Pty.

    «Στα σύννεφα»

    Bullish Break | Token reclaiming weekly Ichimoku cloud is optimistic sign for some analysts
    Η μέθοδος ανάλυσης Ichimoku cloud δείχνει αισιόδοξα σημάδια για ορισμένους αναλυτές

    Το Bitcoin έχει μεταπηδήσει σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από ένα εβδομαδιαίο Ichimoku cloud, έναν δείκτη που χρησιμοποιεί μαθηματικούς τύπους για να προσδιορίσει τα επίπεδα αντίστασης και στήριξης.

    Η διάσπαση του σηματοδοτεί την πιθανότητα περαιτέρω αυξήσεων. Το κρυπτονόμισμα θα μπορούσε να επωφεληθεί από τις κεντρικές τράπεζες που αναγκάζονται να συνεισφέρουν ρευστότητα για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του τραπεζικού τομέα, έγραψε σε σημείωμα ο Bendik Schei, επικεφαλής ανάλυσης στην K33.

    Προσωρινή στάση

    Bitcoin's DeMARK Red Flag | Study flashes signal which makes tactical retreat likely
    Υπάρχουν σημάδια που καθιστούν πιθανή την τακτική οπισθοχώρησης

    Ο δείκτης DeMARK Sequential — μια μέθοδος ανάλυσης της τάσης των τιμών που προσπαθεί να προβλέψει πότε μια τάση έχει κάνει τον κύκλο της — αναβοσβήνει κόκκινο.

    Οι δείκτες DeMARK υποστηρίζουν μια ουδέτερη βραχυπρόθεσμη πόλωση, αλλά άλλα μοτίβα γραφημάτων θα μπορούσαν σύντομα να υποδεικνύουν μια «μακροπρόθεσμη έκρηξη», έγραψε σε ένα σημείωμα η Katie Stockton, ιδρύτρια της Fairlead Strategies LLC.

    Διαβάστε ακόμη:

    Bitcoin: Εκρηκτική άνοδος και επιστροφή πάνω από τα 24.000 δολάρια

    Bitcoin: Ράλι 10% πυροδότησε η παρέμβαση των ΗΠΑ για την SVB



    ΣΧΟΛΙΑ