• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Εκρηκτική άνοδος και επιστροφή πάνω από τα 24.000 δολάρια

    • NewsRoom
    Bitcoin


    Το Bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, επέστρεψε με εκρηκτικό τρόπο πάνω από τις 24.000 δολάρια τις τελευταίες 24 ώρες, ακόμα και όταν οι επιπτώσεις της κατάρρευσης της Silicon Valley Bank και της Signature Bank διευρύνονται στο τραπεζικό σύστημα.

    Το κρυπτονόμισμα διαπραγματεύεται αυτή την ώρα πάνω από τα 23.300 δολάρια, με άνοδο άνω του 13%. Νωρίτερα μάλιστα  κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδό του σε σχεδόν ένα μήνα,  φτάνοντας κοντά στα 24.500  δολάρια.

    Οι λόγοι για την ανάκαμψη είναι ακόμα ασαφείς, αναφέρει το Coindesk, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς πως συχνά τα κρυπτονομίσματα έχουν την τάση να μειώνονται κατά τη διάρκεια έντονης αναταραχής στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Από την άλλη, πάντως, οι σύντομες πιέσεις όπως αυτή των τελευταίων ημερών έχει ιστορικά την τάση να ακολουθείται από εκρήξεις προς τα πάνω.

    Τα δεδομένα από την Coinglass δείχνουν ότι οι έμποροι ρευστοποίησαν θέσεις κρυπτογράφησης αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων τη Δευτέρα. Σχεδον 140 εκατομμυρίων δολαρίων από αυτές τις εκκαθαρίσεις ήταν ρευστοποιήσεις bitcoin , με 160 εκατομμύρια δολάρια σε θέσεις short.

    Το ράλι του bitcoin έρχεται καθώς ορισμένοι επενδυτές αναγνωρίζουν το πόσο ευαίσθητο είναι πλέον το κεντρικό τραπεζικό σύστημα, αναφέρει ο Sean Farrell, επικεφαλής στρατηγικής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στο FundStrat. «Τα crypto ανταποκρίνονται στην αναμενόμενη αλλαγή των συνθηκών ρευστότητας όπως θα έπρεπε», εξήγησε.

    Η αύξηση της τιμής του Bitcoin έρχεται επίσης καθώς ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε ότι θα καλέσει το Κογκρέσο και τις ρυθμιστικές αρχές των τραπεζών να ενισχύσουν τους κανόνες για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank την περασμένη εβδομάδα.

    Διαβάστε επίσης

    Bitcoin: Ράλι 10% πυροδότησε η παρέμβαση των ΗΠΑ για την SVB



    ΣΧΟΛΙΑ