• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Ράλι 10% πυροδότησε η παρέμβαση των ΗΠΑ για την SVB

    • NewsRoom
    Bitcoin

    Bitcoin


    Το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα σημειώνουν ράλι με φόντο τα σχέδια των αμερικανικών αρχών για τον περιορισμό των επιπτώσεων από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank (SVB).

    Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ και η Fed ανακοίνωσαν μια σειρά μέτρων για τη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος και δήλωσαν ότι οι καταθέτες της SVB θα έχουν πρόσβαση στα χρήματα τους τη Δευτέρα.

    Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου, κατέγραφε νωρίτερα άνοδο 10% και διαπραγματεύονταν στα 22.478 δολάρια.

    Το Stablecoin (USDC), το οποίο είχε χάσει την ισοτιμία 1:1 με το δολάριο και έφτασε σε ιστορικό χαμηλό το Σάββατο λόγω ανησυχιών σχετικά με τα ανοίγματα της εταιρείας crypto Circle, στη Silicon Valley Bank, ανέκαμψε. Ήταν στα 0,9917 δολάρια, πάνω από τα χαμηλά της περασμένης εβδομάδας γύρω στα 0,88 δολάρια.

    Η κατάρρευση της SVB προκάλεσε αρνητικό αντίκτυπο στην αγορά crypto, καθώς ο κολοσσός ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Circle Internet Financial Corp αποκάλυψε ότι είχε αποθεματικά 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην τράπεζα.

    Ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Circle, Jeremy Allaire, δήλωσε σε tweet ότι η εταιρεία θα έχει πρόσβαση στα χρήματα της όταν οι τράπεζες των ΗΠΑ ανοίξουν τη Δευτέρα, αναφέρει το reuters.

    Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι καταθέτες της Signature Bank της Νέας Υόρκης, η οποία έκλεισε την Κυριακή από τη χρηματοοικονομική ρυθμιστική αρχή της πολιτείας της Νέας Υόρκης, θα εξοφληθούν επίσης χωρίς ζημία.

    Οι περισσότεροι αναλυτές, ωστόσο, προειδοποίησαν ότι παρά τα μέτρα το κλίμα στην αγορά δεν έχει ομαλοποιηθεί.

    «Οι αγορές παραμένουν άστατες από την κατάρρευση της SVB», δήλωσε ο Alvin Tan, επικεφαλής στρατηγικής FX της RBC Capital Markets στη Σιγκαπούρη.

    Στο μεταξύ, το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Bitstamp είπε ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, παρά το κλείσιμο της Signature Bank.

    Σημαντικά κέρδη καταγράφουν και άλλα κρυπτονομίσματα, με το Cardano να ενισχύεται κατά 6,1%, το Litecoin κατά 7,4%, το Avalanche κατά 6.7%.

    Η τιμή του Ether ενισχύεται κατά 8,93%.

    Διαβάστε ακόμη:

    Χρυσός: Νέα άνοδος με φόντο την κατάρρευση της SVB – Κέρδη και στα βασικά μέταλλα

    Bitcoin: Βουτιά κάτω από τα 20.000 δολάρια – Η χειρότερη εβδομάδα από την κατάρρευση του FTX



    ΣΧΟΛΙΑ