• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Bitcoin: Ενίσχυση του selloff πέριξ των 40.000 δολ. προβλέπουν οι αναλυτές

    • Bloomberg


    Το selloff στο Bitcoin, το μεγαλύτερο από τότε που ξεκίνησε η μανία με τα κρυπτονομίσματα πέρυσι, αναμένεται να ενταθεί, εκτιμούν αναλυτές της Wall Street.

    Ο Rich Ross της Evercore ISI προβλέπει ότι οι τιμές αναμένεται να υποχωρήσουν στον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών, ακολουθώντας την πορεία των άλλων περιουσιακών στοιχείων υψηλού ρίσκου, με το Bitcoin να επιστρέφει στα 40.000 δολάρια έναντι σχεδόν 45.000 δολαρίων που είναι σήμερα.

    Άλλοι παρακολουθούν ένα μοτίβο «χαμηλότερων υψηλών και χαμηλότερων χαμηλών» και επισημαίνουν ότι τα απρόβλεπτα tweets του Elon Musk θα κρατήσουν τους παραδοσιακούς επενδυτές στο περιθώριο. Υπάρχουν επίσης εικασίες ότι ο χρυσός αρχίζει να αντλεί κεφάλαια από τα crypto.

    «Η δυναμική έχει πλέον αλλάξει αποφασιστικά στις αρκούδες», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tallbacken Capital Advisors, Michael Purves, ο οποίος σωστά προέβλεψε τον περασμένο μήνα ότι το Bitcoin θα υποχωρήσει.

    Bitcoin's drop puts it closer to its 200-day moving average

    Το Bitcoin εξακολουθεί να καταγράφει κέρδη άνω του 300% από τον περασμένο Μάιο, αλλά η ταχύτητα της πρόσφατης πορείας του έχει κλονίσει τους νέους οπαδούς των κρυπτονομισμάτων, δημιουργώντας αμφιβολίες για την ιδέα ότι το ψηφιακό νόμισμα “ωριμάζει” και μπορεί να ενταχθεί σε μία πιο σταθερή κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.

    Οι τιμές έχουν μειωθεί περίπου 30% από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά που σημειώθηκαν τον Απρίλιο, όταν οι τιμές ξεπέρασαν τα 64.000 δολάρια.

    Ο Purves λέει ότι το επόμενο σημαντικό επίπεδο για το Bitcoin είναι τα 42.000 δολάρια, διότι ισοδυναμεί περίπου με το σημείο όπου το ράλι κορυφώθηκε τον Ιανουάριο και την υποχώρηση κατά 50% από τα επίπεδα του Δεκεμβρίου 2020. Εάν το Bitcoin χάσει αυτό το επίπεδο, αναμένονται μεγαλύτερες απώλειες, αλλά αν οι τιμές μπορούν να διατηρηθούν πάνω από αυτή τη στήριξη, τότε μπορεί να δούμε την αρχή ενός νέου ράλι, προέβλεψε.

    «Η διόρθωση ήταν βέβαιο ότι θα συμβεί», δήλωσε ο Justin Chuh, trader της Wave Financial, ο οποίος επενδύει σε crypto περιουσιακά στοιχεία. “Αυτό είναι υγιές, αλλά νομίζω ότι όλοι επιθυμούμε να μην συμβεί”.

    Διαφορετική είναι η άποψη που εκφράζει η Fundstrat Global Advisors. Σε σημείωμα τη Δευτέρα, ο επικεφαλής ανάλυσης David Grider παράθεσε εννέα λόγους που εξηγούν γιατί πιστεύει ότι οι τιμές είναι έτοιμες να εκτιναχθούν, συμπεριλαμβανομένων των υψηλών επιπέδων μικρού ενδιαφέροντος και του γεγονότος ότι οι διορθώσεις όπως η πρόσφατη, τείνουν να είναι φυσιολογικές σε μια αγορά κρυπτονομισμάτων.

    «Δεν ξέρουμε το μέλλον, αλλά πιστεύουμε ότι είναι πιθανό να είμαστε κοντά στον πάτο και δεν θέλουμε οι επενδυτές να προχωρούν σε πωλήσεις πανικού σε αυτή τη φάση”, έγραψε ο Grider.

    Η Anchorage Digital Bank, η οποία διαχειρίζεται μια πλατφόρμα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων για θεσμικούς επενδυτές, δήλωσε ότι βλέπει τους πελάτες να διατηρούν ή να αυξάνουν τη θέση τους σε ψηφιακά νομίσματα. «Θεωρούν ότι αυτό είναι καλό σημείο εισόδου», δήλωσε ο Diogo Monica, πρόεδρος και συνιδρυτής της τράπεζας, με έδρα την Καλιφόρνια.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ