• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Πώς έφθασαν στην Ινδία 50 τρισ. κρυπτονομίσματα Shiba Inu και γιατί προκαλούν ανησυχία στην αγορά crypto

    Vitalik Buterin, ιδρυτής Ethereum


    Όταν ο Vitalik Buterin, ένας από τους δημιουργούς του κρυπτονομίσματος Ethereum, δώρισε περισσότερα από 50 τρισεκατομμύρια νομίσματα Shiba Inu (αξίας 1 δισ. δολαρίων) σε ένα φιλανθρωπικό fund για την Ινδία, η οποία έχει πληγεί από την πανδημία, προκάλεσε περισσότερο ανησυχία παρά ανακούφιση στην κοινότητα των κρυπτονομισμάτων.

    Και αυτό γιατί η προσφορά του -που ήταν πάνω από το 5% των συνολικών νομισμάτων Shiba Inu που κυκλοφορούν – οδήγησε τις τιμές σε βουτιά κατά 50%, ενώ παράλληλα δημιούργησε ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο χρήσης του νομίσματος σε μια χώρα που παρακολουθεί αυστηρά τις εισροές ξένων κεφαλαίων και η κεντρική της τράπεζα αντιμετωπίζει με “τεράστια δυσπιστία” την αγορά των crypto γενικότερα.

    Ο Sandeep Nailwal, επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στα κρυπτονομίσματα, από το Νέο Δελχί, ο οποίος δημιούργησε το fund πριν από τρεις εβδομάδες, ισχυρίζεται ότι έχει βρει τη λύση.

    Τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι το India Covid Crypto Relief Fund, έχει εντοπίσει έναν τρόπο για να μετατρέψει τη δωρεά σε ρουπίες. Τώρα, υπόσχεται να “ενεργήσει υπεύθυνα”, προκειμένου να προστατέψει την αγορά λιανικής. Το fund σκοπεύει να ρευστοποιήσει σταδιακά τα κρυπτονομίσματα προκειμένου να προστατέψει την τιμή τους και να μην επηρεάσει τους ιδιώτες επενδυτές που έχουν συμμετοχές σε Shiba Inu.

    Οι τιμές του Shiba Inu έχουν ανακάμψει περίπου 25% τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με το CoinGecko.com.

    Παρά την αρχική υποχώρηση του κρυπτονομίσματος, τα 50,7 τρισ. νομίσματα ψηφιακά νομίσματα που δώρισε ο Buterin στην Ινδία, έχουν αξία περίπου 1 τρισ. δολάρια, με βάση τις τιμές της Πέμπτης.

     

    Η τεράστια δωρεά κρυπτονομισμάτων πραγματοποιήθηκε σε μία περίοδο κατά την οποία η ρυθμιστική αρχή της Ινδίας έχει εκφράσει ανησυχίες για τη συγκεκριμένα κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, καθώς ζητά πληροφορίες σχετικά με την πηγή των κεφαλαίων. Αυτό πυροδότησε συζητήσεις σχετικά με το εάν οι φιλανθρωπικές οργανώσεις που λαμβάνουν τέτοιες δωρεές πρέπει να ξεφορτωθούν τα νομίσματα πριν από οποιαδήποτε επικείμενη απαγόρευση.

    «Η μεταφορά δωρεών, ακόμη και μεγάλων, είναι ασφαλής και απλή μέσω των crypto», δήλωσε ο Vikram Rangala, διευθύνων σύμβουλος του χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων ZebPay, που στοχεύει στη στήριξη του fund που δημιούργησε ο Nailwal για την πανδημία.

    «Το Blockchain έχει πλεονεκτήματα σε σχέση με την παραδοσιακή ρουπία ή άλλες πληρωμές με παραστατικό χρήμα. Δεν υπάρχει περίπτωση οι άνθρωποι να χρησιμοποιούν τις δωρεές ως τρόπο για να απαλλαγούν από τα κρυπτονομίσματα τους. Μπορούν απλά να τα πουλήσουν αν δεν το θέλουν πια”.

    Η ομάδα του Nailwal έχει συλλέξει κρυπτονομίσματα αξίας 1,04 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι προσπάθειες αυτές γίνονται σε μια περίοδο κατά την οποία η Ινδία δοκιμάζεται σκληρά με καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων από τον κορονοϊό, με φόντο τις υποδομές υγείας της χώρας που καταρρέουν από την έλλειψη εμβολίων, φαρμάκων, φιάλων οξυγόνου και κρεβατιών στα νοσοκομεία.

    Η Ινδία ανακοινώνει πάνω από 300.000 κρούσματα καθημερινά επί 22 συνεχόμενες ημέρες, και περιλαμβάνεται στις χώρες με την χειρότερη κρίση υγείας παγκοσμίως.

     

    Αρκετά χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων έχουν προσφερθεί να στηρίξουν το fund του Nailwal για τη συγκέντρωση κεφαλαίων και την προμήθεια υλικού.

    «Η μεταφορά crypto από Ινδούς πολίτες στα fund ανακούφισης από την πανδημία είναι ταχύτερη, καθώς είναι εύκολο να πραγματοποιηθεί επιστάμενη έρευνα για την πηγή αυτών των κεφαλαίων ώστε να υπάρχει συμμόρφωση με τους κανονισμούς», δήλωσε ο Ramalingam Subramanian, επικεφαλής μάρκετινγκ στο CoinDCX, ένα από τα χρηματιστήρια που προσφέρουν στήριξη.

    Διαβάστε ακόμα:

    Η αγορά crypto με το βλέμμα στραμμένο στα tweets του Elon Musk – Νέο μήνυμα ενισχύει το Dogecoin

    Το νέο κρυπτονόμισμα που προκαλεί φρενίτιδα – Αξία 45 δισ. δολάρια σε δύο ημέρες

    Ether: Νέο ρεκόρ και στόχος τα 3.500 δολάρια για το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ