• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Συσσώρευση με το βλέμμα στα χαμηλότερα επίπεδα διετίας- Κλειδί η απόφαση της Fed

    • Bloomberg


    Οι επενδυτές των κρυπτονομισμάτων περιμένουν με κομμένη την ανάσα την απόφαση της Fed για τα επιτόκια, καθώς πιθανότατα αυτή θα αποτελέσει το κλειδί που μπορεί να αποτρέψει την πτώση του Bitcoin στα επίπεδα που είχε βρεθεί ξανά την περίοδο της πανδημίας.

    Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου παρουσιάζει μικρή μεταβολή και παραμένει κάτω από τα 19.000 δολάρια, ενώ άλλα σημαντικά token, όπως το Ether, το Solana και το Avalanche ήταν επίσης σταθερά.

    Μια πτώση άνω του 7% στο Bitcoin – κάτι που μπορεί να συμβεί σε λίγα δευτερόλεπτα στα ψηφιακά νομίσματα – θα το έστελνε πίσω στις τιμές του 2020.

    Οι αγορές θα μπορούσαν να αναπνεύσουν προσωρινά αν η Fed αυξήσει ξανά το κόστος δανεισμού κατά τρία τέταρτα της ποσοστιαίας μονάδας όπως αναμενόταν και αποφύγει να γίνει ακόμη πιο επιθετική. Ωστόσο, μια μεγαλύτερη αύξηση κατά μία ποσοστιαία μονάδα με στόχο την καταπολέμηση του πληθωρισμού, μπορεί να ασκήσει πίεση στα περιουσιακά στοιχεία υψηλότερου ρίσκου, θέτοντας σε κίνδυνο τη ρευστότητα.

    Bitcoin hovers around a support level formed from its 50-month average
    Συσσώρευση του Bitcoin γύρω από το επίπεδο στήριξης που σχηματίζεται από τον μέσο όρο των 50 μηνών

    «Αν η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοιχτής Αγοράς (FOMC) της Fed προχωρήσει σε αύξηση μικρότερη από 100 μονάδες βάσης, θα ήταν λογικό να δούμε ένα μικρό ράλι ανακούφισης –το οποίο θα μπορούσε να είναι αρκετά μεγάλο εάν η αύξηση είναι μικρότερη από 75 μονάδες βάσης, αν και αυτό φαίνεται εξαιρετικά απίθανο», δήλωσε ο John Toro, επικεφαλής συναλλαγών της Independent Reserve.

    Ο δείκτης MVIS CryptoCompare Digital Assets 100 Index υποχωρεί αυτή την εβδομάδα, ανεβάζοντας τις απώλειές του για το 2022 σε περίπου 60% έναντι 21% που είναι η πτώση των διεθνών μετοχών. Η συσχέτιση μεταξύ μετοχών και Bitcoin είναι αυξημένη και κοντά σε επίπεδο ρεκόρ.

    «Αν καταλήξουμε να δούμε 100 μονάδες βάσης, μπορεί να υπάρξει μεγάλη αστάθεια» στα ψηφιακά νομίσματα μετά την ανακοίνωση της Fed, δήλωσε στο Bloomberg Television η Laura Vidiella del Blanco, αντιπρόεδρος επιχειρηματικής ανάπτυξης και στρατηγικής της LedgerPrime.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ether: Τα “σκοτεινά” γραφήματα για τις προοπτικές του κρυπτονομίσματος

    Στο στόχαστρο της Interpol ο δισεκατομμυριούχος του Terra, που βούλιαξε τη βιομηχανία των crypto



    ΣΧΟΛΙΑ