• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Παραμένει κοντά στα 42.000 δολάρια – Κινείται αντίθετα από τις αγορές μετοχών

    • Bloomberg
    Bitcoin: Κοντά στα 55.000 δολάρια με άλμα 10%


    Το Bitcoin “αδιαφορεί” για την διολίσθηση των διεθνών αγορών και συνεχίζει, έστω και με πιο ήπιους ρυθμούς, το ανοδικό ράλι, ένδειξη της αποσύνδεσης του από τα άλλα περιουσιακά στοιχεία.

    Το κρυπτονομίσμα σημείωσε άλμα 5,8% την Δευτέρα και εκτινάχθηκε στα 42.000 δολάρια, ενώ κοντά σε αυτά τα επίπεδα βρέθηκε και στις πρωινές συναλλαγές της Τρίτης.

    Αντίθετα, οι δείκτες των διεθνών μετοχών και των ομολόγων ξεκίνησαν την εβδομάδα με απώλειες.

    «Αυτή η απόκλιση υπογραμμίζει την τρέχουσα χαμηλή συσχέτιση της αγοράς crypto με τα άλλα παραδοσιακά μακροοικονομικά περιουσιακά στοιχεία», έγραψε σε σημείωμα ο Sean Farrell, επικεφαλής στρατηγικής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της Fundstrat Global Advisors LLC.

    Περιορίστηκε η συσχέτιση με τις μετοχές

    Οι συσχετίσεις του Bitcoin με τις μετοχές και τον χρυσό έχουν περιοριστεί το 2023, καθώς παράγοντες που σχετίζονται με τα crypto συνέβαλαν στην άνοδο κατά 152% του μεγαλύτερου σε αξία ψηφιακού νομίσματος.

    Βασικός μοχλός των κερδών είναι η προσδοκία για την έγκριση του πρώτου αμερικανικού ETF που θα συνδέεται με την spot τιμή του κρυπτονομίσματος, στις ΗΠΑ.

    Breaking From Stocks | Bitcoin's correlation with global shares has ebbed through 2023
    Η συσχέτιση του Bitcoin με τις παγκόσμιες μετοχές έχει περιοριστεί κατά τη διάρκεια του 2023

    Ο συντελεστής συσχέτισης 90 ημερών για το Bitcoin και τον δείκτη παγκόσμιων μετοχών της MSCI =μειώθηκε στο 0,18 από 0,60 στην αρχή του έτους.

    Μια παρόμοια μελέτη για το token και την spot τιμή του χρυσού δείχνει ότι ο αριθμός έχει μειωθεί σε περίπου μηδέν από 0,36. Ο αριθμός 1  υποδεικνύει ότι τα περιουσιακά στοιχεία κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, ενώ το (μείον) -1 δείχνει ότι κινούνται αντίθετα.

    Ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει την πορεία του κλάδου είναι οι ρυθμίσεις στις ΗΠΑ. Στελέχη της βιομηχανίας crypto ελπίζουν όλο και περισσότερο ότι η χειρότερη από τις ΗΠΑ καταστολή στα κρυπτονομίσματα έχει τελειώσει.

    Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Sam Bankman-Fried φυλακίστηκε για απάτη στην πλατφόρμα crypto FTX, ενώ μεγάλα πρόστιμα επέβαλαν οι αρχές στο κορυφαίο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance και στο ιδρυτή του Changpeng Zhao, οι οποίοι παραδέχθηκαν την ενοχή τους για παραβιάσεις των κανονισμών που αφορούν στο ξέπλυμα χρήματος από παράνομες δραστηριότητες.

    Το αν το ράλι στο Bitcoin θα διαρκέσει «σίγουρα θα γίνει πιο σαφές μόλις ληφθεί μια απόφαση για το ETF», έγραψε η εταιρεία ανάλυσης Kaiko σε ένα σημείωμα.

    Το bitcoin διαπραγματεύονταν νωρίτερα στα 41.695 δολάρια με μικρή άνοδο 0,66%, σύμφωνα με το coindesk.com.

    Διαβάστε ακόμη:

    Πετρέλαιο: Σκεπτικισμός για τις υποσχέσεις του OPEC+ και βουτιά σε χαμηλά 2,5 εβδομάδων

    Ο βρώμικος κόσμος των crypto: Παιδική πορνογραφία, τρομοκρατικές οργανώσεις και ξέπλυμα χρήματος

    Εκροές σχεδόν 1 δισ. δολάρια από την Binance μετά την παραίτηση Ζάο



    ΣΧΟΛΙΑ