• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Κινείται κόντρα στην πτώση των μετοχών – Κέρδη άνω του 17% σε τρεις ημέρες

    • Bloomberg
    Bitcoin

    Bitcoin


    Το Bitcoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα συνεχίζουν να ακολουθούν διαφορετική πορεία από αυτή των μετοχών, καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται στην Ουκρανία και οι επενδυτές αναζητούν ασφαλή καταφύγια.

    Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου σημείωσε άνοδο μέχρι και 2% το πρωί, πριν περιορίσει κάπως τα κέρδη του. Κατά τις τελευταίες τρεις ημέρες έχει καταγράψει κέρδη άνω του 17% και διαπραγματεύεται στην περιοχή των 44.000 δολαρίων. Από την άλλη πλευρά, ο παγκόσμιος δείκτης MSCI AC σημείωσε πτώση κατά τις εννέα από τις τελευταίες 10 ημέρες, συμπεριλαμβανομένων των τριών τελευταίων.

    «Αυτό το γεωπολιτικό περιβάλλον αποτελεί ούριο άνεμο για τα κρυπτονομίσματα», δήλωσε ο Jonathan Cheesman, επικεφαλής των over-the-counter και θεσμικών πωλήσεων στο χρηματιστήριο crypto FTX, σε σημείωμα την Τρίτη. «Αυτή η κατάσταση υπογραμμίζει το ενδεχόμενο χρήσης ενός αποκεντρωμένου, ουδέτερου, αλγοριθμικού ασφαλούς καταφυγίου».

    Το Ether ενισχύονταν κατά 0,8% νωρίτερα.

    Bitcoin is advancing versus MSCI's all-country stock index
    Το Bitcoin καταγράφει κέρδη και κινείται κόντρα στους δείκτες μετοχών όλων των χωρών της MSCI

    Οι τελευταίες ημέρες των μεγάλων κερδών στα ψηφιακά νομίσματα αποδεικνύουν, σύμφωνα με τους υποστηρικτές τους, ότι μπορούν να προσφέρουν προστασία από τις κυβερνήσεις οι οποίες μπορούν να δεσμεύσουν άλλους τύπους περιουσιακών στοιχείων, όπως έκαναν ορισμένες στους Ρώσους ολιγάρχες.

    Είναι «συναρπαστικό το γεγονός ότι, μετά από μια εβδομάδα γεωπολιτικής αβεβαιότητας, το Bitcoin ξεπερνά τον χρυσό, ο οποίος θεωρείται ασφαλές περιουσιακό στοιχείο σε περιόδους κρίσης», δήλωσε ο Μάρκους Σωτηρίου, αναλυτής της GlobalBlock, χρηματιστηριακής εταιρείας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Διαβάστε ακόμη:

    Πετρέλαιο: Εκτινάχθηκε πάνω από τα 110 δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ