• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Οι περιορισμένες διακυμάνσεις προάγγελος πιθανής πτώσης

    • Bloomberg


    Μπορεί το Bitcoin να είναι γνωστό για τις έντονες διακυμάνσεις του, ωστόσο το τελευταίο διάστημα έχει αλλάξει αυτό το στερεότυπο και κινείται επί τέσσερις μήνες σε ένα περιορισμένο εύρος πέριξ των 20.000 δολαρίων, αναφέρει το Bloomberg.

    Ο γνωστός δείκτης Bollinger, που μετρά την μεταβλητότητα, έχει συρρικνωθεί στο στενότερο εύρος από το 2020.

    Το εύρος ζώνης ήταν παρομοίως περιορισμένο άλλες πέντε φορές τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Σε τέσσερις από αυτές τις περιπτώσεις, το Bitcoin υποχώρησε στη συνέχεια σχεδόν 16% σε 20 ημέρες. Μια φορά, τον Οκτώβριο του 2020, σημείωσε έντονη άνοδο φτάνοντας στο ιστορικό υψηλό των 69.000 δολαρίων.

    Tightest Bitcoin Bollinger bandwidth since 2020 may presage price breakout
    Το περιορισμένο εύρος του Bollinger για το Bitcoin μπορεί να προμηνύει την έκρηξη των τιμών

    Ως εκ τούτου, ορισμένοι τεχνικοί αναλυτές θεωρούν το στενό εύρος ζώνης του Bollinger ως προάγγελο αυξημένων διακυμάνσεων του Bitcoin και πιθανώς πτώσης της τιμής του.

    Το παγκόσμιο κύμα νομισματικής σύσφιξης για την καταπολέμηση του πληθωρισμού προκάλεσε μια διολίσθηση του Bitcoin σχεδόν 60% φέτος. Περίπου 2 τρισεκατομμύρια δολάρια έχουν εξανεμιστεί από τα κρυπτονομίσματα από το υψηλό του Νοεμβρίου 2021, ωθώντας τις ρυθμιστικές αρχές να εντείνουν την εποπτεία.

    Realized volatility in index of top 100 tokens has fallen to levels last seen in 2020
    Η μεταβλητότητα στον δείκτη των κορυφαίων 100 κρυπτονομισμάτων έχει μειωθεί στα επίπεδα που είδαμε τελευταία φορά το 2020

    «Εξακολουθώ να μην πιστεύω ότι θα έχουμε ανοδική πορεία σύντομα», δήλωσε η Cici Lu, διευθύνων σύμβουλος της Venn Link Partners Pte. «Το μόνο που χρειάζεται είναι μια αρνητική είδηση σχετικά με τους ρυθμιστικούς κανόνες και θα μπορούσε να διασπαστεί το κάτω άκρο» του πρόσφατου εύρους συναλλαγών του Bitcoin που κυμαίνεται από 19.000 έως 24.000 δολάρια, υποστήριξε.

    Οι παγκόσμιες αγορές αναμένουν επίσης στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη. Η διαμόρφωση του σε υψηλά επίπεδα θα μπορούσε να ενισχύσει τις προσδοκίες για περισσότερες αυξήσεις των επιτοκίων από τη Fed, επηρεάζοντας αρνητικά μία σειρά περιουσιακών στοιχείων.

    «Αναμένουμε ότι η τιμή του Bitcoin θα επηρεαστεί από τα μακροοικονομικά στοιχεία στο εγγύς μέλλον», δήλωσε ο Darius Sit, συνιδρυτής του επενδυτικού fund crypto QCP Capital Pte. «Μια έξοδος από το πρόσφατο εύρος και από τις δύο πλευρές πιθανότατα θα προκληθεί από κάποια έκπληξη».

    Το Bitcoin σημείωσε μικρή μεταβολή νωρίτερα, στα 19.424 δολάρια. Προς αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκονται και άλλα ψηφιακά νομίσματα, όπως τα Ether, Solana και Cardano.

    Διαβάστε ακόμη:

    Νουριέλ Ρουμπινί: Απάτη τα crypto-Δίωξη σε όσους celebrities τα προωθούν



    ΣΧΟΛΙΑ