• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Επιστρέφει σε ανοδική τροχιά μετά το νέο tweet του Elon Musk – Μάχη για τα 40.000 δολάρια

    • Bloomberg


    Το Bitcoin σημειώνει άνοδο και βρέθηκε και πάλι πάνω από τα 39.000 δολάρια, μετά την δήλωση του Elon Musk ότι η Tesla θα συνεχίσει τις συναλλαγές με το κρυπτονόμισμα όταν η εξόρυξη του αρχίσει να γίνεται με πιο καθαρή ενέργεια.

    Η εταιρεία κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα επιτρέψει και πάλι τις συναλλαγές με Bitcoin «όταν υπάρχει επιβεβαίωση εύλογης (~ 50%) χρήσης καθαρής ενέργειας από εξορύκτες με θετική μελλοντική τάση», δήλωσε ο Musk, διευθύνων σύμβουλος της Tesla, μέσω ενός tweet.

    Η ανάρτηση του δημοσιεύτηκε ως απάντηση σε μία έκθεση της Cointelegraph, στην οποία αναφέρονταν ότι η Magda Wierzycka, εκτελεστική πρόεδρος της εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Sygnia, στη Νότια Αφρική, υποστήριξε ότι έπρεπε να διεξαχθεί έρευνα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των HΠΑ για τα πρόσφατα tweets του Musk για το Bitcoin.

    Το κρυπτονόμισμα ενισχύθηκε μέχρι και 9,3% το απόγευμα της Κυριακή, φτάνοντας στα 39,372 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τις 3 Ιουνίου, λίγο χαμηλότερα από το επίπεδο των 40.000 δολαρίων που θεωρείται κρίσιμο από ορισμένους αναλυτές.

    Πριν από λίγο βρέθηκε ακόμη υψηλότερα και διαπραγματεύονταν στα 39.533 δολάρια.

    «Το ράλι ήταν ήδη σε εξέλιξη καθώς η αγορά εικάζει ότι θα υπάρξει επικείμενη αγορά από τη MicroStrategy και τα σχόλια της G-7 σχετικά με το crypto ήταν ουδέτερα, ακόμη και αισιόδοξα, σχετικά με την ψηφιακή καινοτομία», υποστήριξες ο Jonathan Cheesman, επικεφαλής αγορών OTC και πωλήσεων θεσμικών στο χρηματιστήριο παραγώγων κρυπτονομισμάτων, FTX.

    H  MicroStrategy, με επικεφαλής τον Michael Saylor, έχει εξελιχθεί σε μεγάλο υποστηρικτή του Bitcoin, καθώς την περασμένη εβδομάδα αύξησε τις πωλήσεις ομολόγων junk, προκειμένου να αγοράσει κρυπτονομίσματα αξίας 500 εκατ. δολαρίων, από 400 εκατ. δολάρια που ήταν ο αρχικός προγραμματισμός.

    Τον Φεβρουάριο, η Tesla ανακοίνωσε ότι αγόρασε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin, σηματοδοτώντας την πρόθεσή της να αρχίσει να δέχεται το token ως μέσο πληρωμής για τα οχήματα της. Τον Μάρτιο, ο Musk έγραψε στο Twitter, «μπορείτε τώρα να αγοράσετε ένα Tesla με Bitcoin», ενώ τον Μάιο έκανε στροφή 180 μοιρών και ανακοίνωσε την αναστολή της απόφασης του, επικαλούμενος τις ανησυχίες σχετικά με τη χρήση ορυκτών καυσίμων για την εξόρυξη του Bitcoin.

    Η αιφνίδια αλλαγή της στάσης του, κρίνεται αμφιλεγόμενη, σύμφωνα με τα σχόλια της Wierzycka, εν μέρει επειδή οι κινήσεις των Tesla και Musk είχαν τεράστιες επιπτώσεις στην τιμή του Bitcoin.

    Ενώ υπάρχουν άλλα σημαντικά ζητήματα, από την θεσμική υιοθέτηση του ψηφιακού νομίσματος έως την βιωσιμότητα του και τις ανησυχίες για το κανονιστικό πλαίσιο της αγοράς crypto, ένα tweet του Musk μπορεί συχνά να αλλάξει τη δυναμική και να επηρεάσει την πορεία του για ημέρες ή εβδομάδες.

    Διαβάστε επίσης:

    Το Ελ Σαλβαδόρ γίνεται η πρώτη χώρα που αναγνωρίζει το bitcoin ως νόμιμο χρήμα

    ΔΝΤ: Η αναγνώριση του Bitcoin ως επίσημο νόμισμα από το Ελ Σαλβαδόρ εγείρει οικονομικά και νομικά θέματα

    Bitcoin: Προειδοποιήσεις της JPMorgan για τις προοπτικές του κρυπτονομίσματος, παρά την άνοδο

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ