• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Χαμός στα social media – Προτροπή για μαζικές αγορές του κρυπτονομίσματος – Ξεπέρασε τα 51.000 δολάρια

    • Bloomberg
    Bitcoin

    Bitcoin


    Ένα αυξανόμενο κίνημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλεί τους ανθρώπους να αγοράσουν μικρές ποσότητες Bitcoin, προκειμένου να υποστηρίξουν το σχέδιο του Ελ Σαλβαδόρ να αναγνωρίσει το token ως νόμιμο χρήμα.

    Οι χρήστες σε πλατφόρμες όπως το Twitter και το Reddit συζητούν σχέδια για μαζικές αγορές Bitcoin αξίας 30 δολαρίων έκαστος στις 7 Σεπτεμβρίου, για να στηρίξουν τον νόμο του Ελ Σαλβαδόρ για το Bitcoin που τίθεται σε ισχύ. Η πιθανή συντονισμένη ώθηση στην τιμή του κρυπτονομίσματος, θυμίζει τις προηγούμενες διαδικτυακές καμπάνιες που είχαν στόχο μετοχές meme, όπως η GameStop.

     

    Το Ελ Σαλβαδόρ έχει ξεκινήσει την εγκατάσταση ΑΤΜ για Bitcoin προκειμένου να επιτρέψει στους πολίτες να μετατρέπουν το κρυπτονομίσμα σε δολάρια ΗΠΑ και η κυβέρνηση δημιούργησε ένα ταμείο 150 εκατομμυρίων δολαρίων για να υποστηρίξει τις μετατροπές Bitcoin σε δολάρια ΗΠΑ.

    Οι κάτοικοι της χώρας θα μπορούν να κατεβάσουν το ψηφιακό πορτοφόλι της κυβέρνησης, να εισάγουν τον αριθμό ταυτότητάς τους και να λάβουν 30 δολάρια σε Bitcoin, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Αλεχάντρο Ζελάγια στα τοπικά ΜΜΕ, τον περασμένο μήνα.

    Θα είναι μια πρόκληση για τους χρήστες να συντονίσουν και να εφαρμόσουν ένα τέτοιο σχέδιο, δήλωσε ο Vijay Ayyar, επικεφαλής Ασίας Ειρηνικού στο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων Luno στη Σιγκαπούρη.

    «Το να λες κάτι και να το πράττεις είναι πολύ διαφορετικό», είπε.

    Το Bitcoin βρίσκεται σε έντονα ανοδική τροχιά τις τελευταίες ημέρες, φτάνοντας σχεδόν στα 52.000 δολάρια την Δευτέρα, σχεδόν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο. Η εξέλιξη αυτή εντάσσεται σε μία ευρύτερη αναζωπύρωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος για την αγορά crypto.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ