• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Απώλειες σχεδόν 8% τον Μάιο – Ο πρώτος πτωτικός μήνας του 2023

    • Bloomberg
    Bitcoin

    Bitcoin


    Οι θαυμαστές των crypto πληρώνουν τώρα το τίμημα της εξασθένισης της συσχέτισης του Bitcoin με τις μετοχές της τεχνολογίας.

    Το κορυφαίο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο σημείωσε τον Μάιο μηνιαία πτώση για πρώτη φορά το 2023, ενώ ο δείκτης Nasdaq 100 κατέγραψε άνοδο σχεδόν 8%, εν μέσω του ενθουσιασμού που επικράτησε για την τεχνητή νοημοσύνη.

    Ο συντελεστής συσχέτισης 30 ημερών του Bitcoin με τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq 100 είναι περίπου 0,2 έναντι 0,8 τον Μάιο του 2022. Το 1 υποδεικνύει ότι τα περιουσιακά στοιχεία κινούνται σχεδόν παράλληλα, ενώ το -1 θα έδειχνε ότι κινούνται προς αντίθετες κατευθύνσεις.

    Waning | Bitcoin's correlation to tech stocks has ebbed from pandemic-era heights
    Η συσχέτιση του Bitcoin με τις μετοχές τεχνολογίας έχει υποχωρήσει από τα ύψη που βρέθηκε της εποχής της πανδημίας

    Οι επενδυτές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ήταν ευχαριστημένοι με τη μείωση του συσχετισμού των κρυπτονομισμάτων με τις μετοχές νωρίτερα φέτος, όταν τα token κινούνταν ανοδικά υπεραποδίδοντας έναντι των μετοχών. Ωστόσο, οι συνέπειες αυτής της διαφοροποίησης δεν ευνοούν στην παρούσα φάση τα crypto.

    Η ανάκαμψη του Bitcoin φέτος μειώθηκε στο 64% μετά την πτώση σχεδόν 8% που σημείωσε τον περασμένο μήνα. Το κρυπτονομίσμα υποχώρησε περισσότερο από 1% στα 26.734 δολάρια νωρίτερα την Πέμπτη.

    Μικρότερα νομίσματα όπως το Ether και το XRP κινούνταν επίσης πτωτικά.

    Πίσω στην εποχή της πανδημίας με τα τεράστια οικονομικά κίνητρα, τόσο οι μετοχές των κρυπτονομισμάτων όσο και οι μετοχές τεχνολογίας κινήθηκαν έντονα ανοδικά.

    Η συσχέτιση μεταξύ των tokens και μιας ομάδας παραδοσιακών περιουσιακών στοιχείων έχει αποδυναμωθεί έκτοτε μετά από την κατάρρευση της αγοράς crypto το 2022, που είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση των επενδυτών από αυτήν.

    Ο Nasdaq 100 έχει σημειώσει άλμα 30% φέτος και ορισμένοι αναλυτές αμφισβητούν το πόσο βιώσιμα είναι τα κέρδη δεδομένου ότι ένας μικρός αριθμός εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης συνέβαλε στο ράλι.

    Μακροπρόθεσμα, η αποσύνδεση από τον Nasdaq και τις μεγάλες τεχνολογικές μετοχές θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι προς όφελος των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με τον Alex Coffey, υπεύθυνο στρατηγικής της TD Ameritrade.

    Διαβάστε ακόμη:

    EE: Οι κίνδυνοι που εγκυμονούν τα crypto και οι πολιτικές αντιμετώπισής τους

    Νέα χρεοκοπία στα crypto ύστερα από μήνυση των ρυθμιστικών αρχών

    Bitcoin: Προβλέψεις για ράλι πάνω από τα 50.000 δολάρια μέχρι τον Απρίλιο του 2024

    ──────────────────



    ΣΧΟΛΙΑ