• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Προβλέψεις για ράλι πάνω από τα 50.000 δολάρια μέχρι τον Απρίλιο του 2024

    • Bloomberg
    Bitcoin

    Bitcoin


    Η πρόσφατη ανάκαμψη του Bitcoin αποτελεί μόνο την αρχή ενός ράλι που θα το οδηγήσει πάνω από τα 50.000 δολάρια το επόμενο έτος, χάρη στην διαδικασία του halving, που περιορίζει την προσφορά νέων κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών της αγοράς crypto.

    Το μεγαλύτερο σε αξία ψηφιακό νόμισμα έχει καταγράψει κέρδη 67% από τις 31 Δεκεμβρίου, ανακάμπτοντας μερικών από το καταστροφικό 2022.

    Αν και η τιμή του Bitcoin βρίσκει αντίσταση στην περιοχή των 30.000 δολαρίων, η διαδικασία του halving, που συμβαίνει κάθε τέσσερα χρόνια, έχει τη δυνατότητα να πυροδοτήσει προκαταβολική άνοδο τουλάχιστον 81%, σύμφωνα με το Bloomberg Intelligence and Matrixport.

    Το halving – ή μείωση κατά το ήμισυ – μειώνει στο μισό την ποσότητα των ψηφιακών νομισμάτων που λαμβάνουν οι εξορύκτες Bitcoin ως ανταμοιβή για την εργασία τους.

    Το τετραετές συμβάν αναμένεται τον Απρίλιο του 2024 και αποτελεί μέρος της διαδικασίας περιορισμού της προσφοράς Bitcoin στα 21 εκατομμύρια tokens. Το νόμισμα σημείωσε ρεκόρ μετά από κάθε ένα από τα τρία προηγούμενα halvings.

    Το επερχόμενο halving έχει επί του παρόντος αποτιμηθεί κατά περίπου 50% με βάση τους προηγούμενους κύκλους, δήλωσε ο Jamie Douglas Coutts, αναλυτής του Bloomberg Intelligence. Ο Coutts προβλέπει ότι το Bitcoin μπορεί να φτάσει τα 50.000 δολάρια μέχρι τον Απρίλιο του 2024.

    «Το bitcoin υποχωρεί περίπου 12-18 μήνες πριν από το halving και αυτή η δομή του κύκλου μοιάζει με τους προηγούμενους, αν και πολλά πράγματα έχουν αλλάξει – ενώ το δίκτυο είναι πολύ ισχυρότερο, το κρυπτονομίσμα δεν έχει σημειώσει ποτέ μια παρατεταμένη σοβαρή οικονομική συρρίκνωση», είπε.

    Η ανάκαμψη του Bitcoin έχει εξασθενίσει τελευταία, επηρεασμένη από τις χαμηλές προσδοκίες για περικοπές επιτοκίων της Fed εν μέσω του επίμονου πληθωρισμού. Παράλληλα, η ρυθμιστική καταστολή των κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ στον απόηχο της κατάρρευσης του χρηματιστηρίου crypto  FTX τον Νοέμβριο του 2022 απειλεί να αμαυρώσει τις προοπτικές της αγοράς.

    Ο Markus Thielen, επικεφαλής ανάλυσης στο Matrixport, δήλωσε σε πρόσφατο σημείωμα ότι το Bitcoin θα φτάσει περίπου τα 65.623 δολάρια έως τον Απρίλιο του 2024 – υπερδιπλάσια επίπεδα από τα τρέχοντα.

    Το Bitcoin παραμένει περίπου 41.000 δολάρια χαμηλότερα από το υψηλό όλων των εποχών των σχεδόν 69.000 δολαρίων που βρέθηκε τον Νοέμβριο του 2021 — άνοδος που σημειώθηκε 18 μήνες μετά το halving του 2020. Οι αγορές crypto βυθίστηκαν πέρυσι καθώς οι κεντρικές τράπεζες αύξησαν τα επιτόκια για να περιορίσουν τις πιέσεις στις τιμές και αρκετές εταιρείες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων κατέρρευσαν.

    «Το Bitcoin μπορεί να φτάσει ξανά σε νέο ιστορικό υψηλό στο μέλλον, ωστόσο, είναι απίθανο να δούμε την ίδια ανάπτυξη με τους προηγούμενους κύκλους λόγω του αυξημένου μεγέθους της αγοράς και του ανταγωνισμού από άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία», δήλωσε ο Joseph της CCData.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ευρωκοινοβούλιο: Οι νέοι κανόνες που θα ισχύσουν για τα κρυπτονομίσματα

    Bitcoin: Κρίσιμη αντίσταση στα 30.000 δολάρια – Τι δείχνει η τεχνική ανάλυση



    ΣΧΟΛΙΑ