• Cryptocurrencies

    Binance.US: Αποκόπτεται από το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα

    • NewsRoom
    Changpeng Zhao, ιδρυτής και Ceo του Binance

    Changpeng Zhao, ιδρυτής και CEO του Binance


    Η Binance.US αποκόπτεται από τις τράπεζες με τις οποίες συνεργάζεται λόγω της αγωγής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ κατά του χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων.

    Η πλατφόρμα μέσω του λογαριασμού της στο Twitter ενημέρωσε τους πελάτες ότι δεν θα μπορούν πια να χρησιμοποιούν δολάρια ΗΠΑ για να αγοράσουν κρυπτονομίσματα μέσω αυτής από τις 13 Ιουνίου.

    Η εξέλιξη έρχεται έπειτα από τις αγωγές της αμερικανικής SEC, η οποία κατηγορεί τόσο την εταιρεία όσο και τον ιδρυτή της, Changpeng Zhao, για παραβίαση της αμερικανικής νομοθεσίας.

    Αυτό σημαίνει ότι «θα επηρεαστεί η ικανότητά μας να δεχόμαστε καταθέσεις δολάρια και να επεξεργαζόμαστε αναλήψεις σε δολάρια ΗΠΑ», είπε η εταιρεία, ενώ πρόσθεσε ότι διατηρεί αποθέματα για όλα τα περιουσιακά στοιχεία των πελατών.

    Οι πελάτες της Binance.US δεν θα χάσουν τα χρήματά τους. Όσοι δεν τα έχουν αποσύρει έως τις 13 Ιουνίου θα μπορούν, θεωρητικά, να τα μετατρέψουν σε ένα stablecoin όπως το tether και στη συνέχεια να κάνουν ανάληψη και να μετατρέψουν τα νομίσματα αυτά σε δολάρια κάπου αλλού.

    Η Binance.US σε email προς τους πελάτες είπε ότι οι ισχυρισμοί της SEC είναι «αδικαιολόγητοι» και ότι «θα συνεχίσει να υπερασπίζεται με σθένος τον εαυτό της».

    Το BNB, το κρυπτονομίσμα της Binance, υποχώρησε έως και 2,5% νωρίτερα στη Σιγκαπούρη, επεκτείνοντας την πρόσφατη περίοδο υποαπόδοσης του έναντι των υπολοίπων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

    Διαβάστε ακόμη:

    Συντριβή για τους δισεκατομμυριούχους των crypto – Πόσα έχασαν σε δύο ημέρες

    SEC: Μετά τη Binance στο στόχαστρο και η Coinbase

    Binance: Εκροές 780 εκατ. δολαρίων μέσα σ’ ένα 24ωρο

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ