• Cryptocurrencies

    Binance: Το μεγαλύτερο χρηματιστήριο crypto παγκοσμίως διέθεσε 1 δισ. δολάρια ενάντια στις κυβερνοεπιθέσεις

    • Bloomberg


    H Binance Holdings δημιούργησε ταμείο ασφάλειας ύψους 1 δισ. δολαρίων για την προστασία των χρηστών της από το μπαράζ επιθέσεων χάκερ στις πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων.

    Σύμφωνα με το bloomberg, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο crypto στον κόσμο είχε ξεκινήσει από τον Ιούλιο του 2018 την εξοικονόμηση πόρων έκτακτης ανάγκης. Πρόσφατα συγκέντρωσε τα κεφάλαια αυτά σε μια προσπάθεια καταπολέμησης των ανησυχιών των χρηστών μετά από μια σειρά κυβερνοεπιθέσεων, συμπεριλαμβανομένης αυτής που δέχθηκε η Binance το 2019.

    Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Crypto.com ανακοίνωσε ότι οι λογαριασμοί πελατών που διατηρούσαν περίπου 34 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα και μετρητά επλήγησαν από μη εξουσιοδοτημένες αναλήψεις. Χάκερ κατέσχεσαν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 80 εκατ. δολαρίων, από blockchain της Qubit Finance την περασμένη εβδομάδα.

    «Στη Binance πάντα λέγαμε ότι «τα κεφάλαια είναι ασφαλή» και σήμερα το μέγεθος του Binance Secure Asset Fund έρχεται ως μια αποτελεσματική αποτροπή τέτοιων κινδύνων για τους πελάτες μας» ανέφερε ο CEO της εταιρείας, Changpeng Zhao.

    Το αμοιβαίο κεφάλαιο αποτιμήθηκε σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια με βάση την τιμή ανοίγματος στις 29 Ιανουαρίου.

    Οι παραβιάσεις της κυβερνοασφάλειας έχουν πλήξει πολλές πλατφόρμες συναλλαγών κρυπτονομισμάτων, προκαλώντας απογοήτευση στους επενδυτές και αναγκάζοντας τις εταιρείες να αναστείλουν τις υπηρεσίες τους για να διορθώσουν τα τρωτά σημεία του δικτύου τους.

    Διαβάστε ακόμη:

    Έρχεται χειμώνας για την αγορά των κρυπτονομισμάτων; Τι εκτιμούν οι ειδικοί



    ΣΧΟΛΙΑ