• Cryptocurrencies

    Binance: $90 δισ. συναλλαγές σε ένα μήνα, στην απαγορευμένη αγορά της Κίνας

    • NewsRoom

    Zhao Changpeng, CEO της εταιρείας κρυπτονομισμάτων Binance


    Σε έναν μόνο μήνα στην Κίνα, οι χρήστες της Binance διαπραγματεύτηκαν περιουσιακά στοιχεία που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα αξίας 90 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε μία χώρα, όπου τέτοιες συναλλαγές είναι παράνομες από το 2021, αναφέρει σε δημοσίευμά της, η Wall Street Journal.

    Οι εν λόγω συναλλαγές, κατέστησαν την Κίνα την μεγαλύτερη αγορά της Binance με διαφορά, αντιπροσωπεύοντας το 20% του όγκου παγκοσμίως, εξαιρουμένων των συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν από ένα υποσύνολο πολύ μεγάλων traders, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, χωρίς να διευκρινίζεται ο μήνας κατά τον οποίο έγιναν οι συναλλαγές.

    Στην Κίνα οι ρίζες της Binance

    Η Binance είχε αρχικά την έδρα της στην Κίνα, ενώ, στη συνέχεια μετέφερε την έδρα της εκτός Κίνας λίγο πριν η κινεζική κυβέρνηση επιβάλει κανονισμούς για τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων.

    «Ο ιστότοπος Binance.com είναι αποκλεισμένος στην Κίνα και δεν είναι προσβάσιμος σε χρήστες που εδρεύουν στην Κίνα», δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της Binance, όταν επικοινώνησε μαζί του, προκειμένου να σχολιάσει την έκθεση.

    Το ανταλλακτήριο βρίσκεται επίσης υπό τον έλεγχο των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Συμβάσεων Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων (CFTC) και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC).

    Μηνύσεις επί μηνύσεων

    Σημειώνεται ότι η CFTC μήνυσε την Binance επειδή λειτούργησε ένα «παράνομο» χρηματιστήριο και ένα «fake» πρόγραμμα συμμόρφωσης, ενώ η SEC μήνυσε την Binance και τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Changpeng Zhao, σημειώνοντας ότι η Binance διόγκωσε τεχνητά τους όγκους συναλλαγών της.

    Παράλληλα, ανέφερε ότι εκτρέπει τα κεφάλαια των πελατών της, ενώ κατηγορείται ότι παραπλάνησε τους επενδυτές, σχετικά με τους ελέγχους εποπτείας της αγοράς.

    Υπενθυμίζεται ακόμη ότι η πλατφόρμα βρίσκεται υπό έρευνα από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, για πιθανές παραβιάσεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και κυρώσεων.

    Πηγή: Reuters 

    Διαβάστε επίσης: 

    Binance: Αποσύρει το σχέδιο επέκτασης στη Γερμανία

    Σαμ Άλτμαν: Το νέο εγχείρημα του Mr. ChatGPT στην βιομηχανία των crypto

    FTX: Το χρεοκοπημένο ανταλλακτήριο crypto μηνύει τον ιδρυτή του, Sam Bankman-Fried, ψάχνοντας πάνω από 1 δισ. δολ



    ΣΧΟΛΙΑ