• Cryptocurrencies

    Σαμ Άλτμαν: Το νέο εγχείρημα του Mr. ChatGPT στην βιομηχανία των crypto

    Σαμ Άλτμαν, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI

    Σαμ Άλτμαν, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI


    O άνθρωπος που ξύπνησε το πάθος των επενδυτών για την Τεχνητή Νοημοσύνη, προσπαθεί τώρα να βρει τρόπους να την ελέγξει.

    Ο Σαμ Άλτμαν, CEO της OpenAI, της εταιρείας που δημιούργησε το ChatGPT, ανακοίνωσε την λειτουργία του Worldcoin Foundation διεθνώς από τη Δευτέρα. Μίας εταιρείας, η τεχνολογία της οποίας περιλαμβάνει το Worldcoin token, ένα κρυπτονόμισμα.

    Πιέσεις από τις ρυθμιστικές αρχές

    Η κίνηση του Άλτμαν έρχεται σε μια πολύ σκληρή περίοδο για την βιομηχανία των cryptο, με τις ρυθμιστικές αρχές να ασκούν ισχυρές πιέσεις στα ανταλλακτήρια και να επιβάλουν σκληρούς κανονισμούς, ύστερα από χρόνια λειτουργίας χωρίς εποπτεία.

    Ο Άλτμαν, ο οποίος πολλές φορές έχει κληθεί να καταθέσει τις απόψεις του για τους κινδύνους της Τεχνητής Νοημοσύνης, υπόσχεται ότι το δικό του token θα μπορεί να εξασφαλίσει την εξάλειψη των ψεύτικων λογαριασμών, που έχουν token.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, μία «σφαίρα» που θα σκανάρει το μάτι θα εξασφαλίζει στην εταιρεία ότι όποιος επιχειρήσει να ανοίξει λογαριασμό είναι όντως άνθρωπος και όχι ρομπότ.

    Μεγάλοι επενδυτές στηρίζουν τον Άλτμαν

    Και παρά τα ρυθμιστικά εμπόδια που περιορίζουν την όρεξη για νέες επενδύσεις στον χώρο, οι επενδυτές αποφάσισαν να στηρίξουν το νέο project του Άλτμαν με 250 εκατ. δολάρια Μεταξύ αυτών μεγάλα επιχειρηματικά κεφάλαια όπως Andreessen Horowitz και Khosla Ventures.

    Οι ιδρυτές του έχουν εμφανιστεί ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τα κέρδη του νέου project, υποστηρίζοντας ότι λόγω των ρυθμιστικών ελέγχων δεν μπορούν να επεκταθούν για τα εμπορικά τους σχέδια, τα οποία όμως θα είναι κερδοφόρα. Μάλιστα, σχετικά με την παραγωγή της «μαγικής» σφαίρας που θα ξεχωρίζει τον άνθρωπο από το ρομπότ, υποστήριξε ότι το 20% από τα tokens που εκδίδει θα χρηματοδοτήσει την υπηρεσία.

    Ο Altman παραδέχτηκε ότι η τεχνολογία σάρωσης του ματιού ίσως ξενίσει αρκετούς, όμως υποστήριξε ότι ως τεχνολογία θα προσελκύσει τους χρήστες και θα εδραιώσει την εμπιστοσύνη για τον χώρο της κρυπτογράφησης.

    «Στην βιομηχανία των crypto, υπήρξαν πολλοί δυσάρεστοι παράγοντες και αυτό είναι πραγματικά κρίμα. Πρέπει να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου, γι’ αυτό και δίνουμε τόσες λεπτομέρειες σχετικά με την λειτουργία του προϊόντος μας, ανέφερε ο Άλτμαν.

    Διαβάστε επίσης:

    FTX: Το χρεοκοπημένο ανταλλακτήριο crypto μηνύει τον ιδρυτή του, Sam Bankman-Fried, ψάχνοντας πάνω από 1 δισ. δολ

    Χρηματιστήριο: Ήπιο profit taking, αντίσταση οι 1.340 μονάδες – Εν αναμονή αποτελεσμάτων και επιτοκίων η αγορά

    Ebury: Το δολάριο υποχωρεί καθώς η συναίνεση κλονίζεται



    ΣΧΟΛΙΑ