• Cryptocurrencies

    Ανάσα για το Bitcoin – Επέστρεψε πάνω από τα 17.000 δολάρια μετά τα νέα χαμηλά 2 ετών

    • NewsRoom
    Bitcoin

    Bitcoin


    Τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τον πληθωρισμό τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ άλλαξαν το κλίμα στην αγορά των crypto, με το Bitcoin να ανακάμπτει από τα χαμηλά 2 ετών.

    Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 7,7% τον Οκτώβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν πως θα διαμορφωνόταν στο 7,9%. Η μεγαλύτερη του αναμενόμενου υποχώρηση έδωσε ώθηση στις αγορές, οι οποίες ευελπιστούν πως αν η αποκλιμάκωση συνεχιστεί με αυτούς τους ρυθμούς η τελική άνοδος του εύρους των βασικών επιτοκίων της FED θα μπορούσε να περιοριστεί, περιορίζοντας τις πιθανές συνέπειες στην ανάπτυξη των οικονομιών.

    Με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ να υποχωρεί στο 3,19% και το δολάριο να υποχωρεί έναντι των άλλων νομισμάτων, τα κρυπτονομίσματα κατάφεραν να πάρουν μια «ανάσα» μετά από ένα τριήμερο ισχυρών πιέσεων το οποίο είχε οδηγήσει νωρίτερα μέσα στην ημέρα το Bitcoin μέχρι τα 15.554,48 σε νέα χαμηλά 2 ετών.

    Αυτή την ώρα η αξία του bitcoin διαμορφώνεται στα 17.603,67 δολάρια, ενώ το Ethereum κινείται στα 1.290 δολάρια. Μικρή ανάκαμψη καταγράφει και το FTX Token που κινείται στα 3,32 δολάρια, από 2,01 νωρίτερα, ενώ το Solana που είχε υποχωρήσει έως τα 12,31 δολάρια κινείται πλέον στα 16,46 δολάρια.

    Πάντως η ανησυχία γύρω από την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου της FTX παραμένει στην αγορά, μετά και την απόφαση της Binance να αποσύρει την πρόταση εξαγοράς, αφού κατά την διάρκεια του due diligence αναδείχθηκαν τα σημαντικά προβλήματα των εταιρειών του Sam Bankman-Fried.  Πάντως, αμέσως μετά την ατυχή κατάληξη της κίνησης της Binance, ο Justin Sun της Tron προσφέρθηκε να προσφέρει μια «λύση» για να σωθεί η FTX, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

    Διαβάστε επίσης

    ΗΠΑ: Ανάσα στις αγορές από την υψηλότερη του αναμενόμενου υποχώρηση του πληθωρισμού

    JP Morgan: Σενάρια για βουτιά του Bitcoin στα 13.000 δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ