• Cryptocurrencies

    JPMorgan (Ν. Πανηγυρτζόγλου): Το ράλι των κρυπτονομισμάτων δεν φαίνεται βιώσιμο

    • Newsroom
    Bitcoin

    Bitcoin


    Η πρόσφατη άνοδος των altcoins -των κρυπτονομισμάτων πέραν του bitcoin και του ether- φαίνεται μη βιώσιμη και θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάρρευση της αγοράς crypto παρόμοια με αυτή του Μαίου, δήλωσε ο αναλυτής του τομέα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της JPMorgan.

    Το ada της Cardano, το binance, το solana και άλλα tokens, έχουν εκτιναχθεί στα ύψη τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω του ενθουσιασμού που έχει πυροδοτήσει το ενδεχόμενο χρήσης τους σε στην αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi) και στα NFT (non-fungible tokens), αναφέρει σε άρθρο του το business insider.

    Τα περισσότερα από τα μεγαλύτερα altcoins παραμένουν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα για το μήνα, ακόμη και μετά το ξαφνικό sell off της αγοράς κρυπτονομισμάτων την Τρίτη και των διακυμάνσεων της Παρασκευής.

    Ωστόσο, το ράλι δεν φαίνεται βιώσιμο, καθώς οδηγείται σε μεγάλο βαθμό από μη ρεαλιστικές προσδοκίες σχετικά με τα tokens, εκτιμά ο Νικόλαος Πανηγυρτζόγλου, αναλυτής των crypto στη JPMorgan.

    “Υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό εδώ”, δήλωσε ο Πανηγυρτζόγλου, στο business insider.

    Φαίνεται ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων βρίσκεται σε μία φάση κατά την οποία οι επενδυτές στρέφονται σε περιουσιακά στοιχεία που σημειώνουν έντονη άνοδο, σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσουν μερικά από τα κέρδη, επισήμανε ο αναλυτής. Σημείωσε ότι μια τέτοια φάση προηγείται συχνά μιας απότομης πτώσης.

    Η κατάρρευση του Μαίου

    “Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να έχουμε μια επανάληψη αυτού που είδαμε τον Μάιο”, είπε ο κ. Πανηγυρτζόγλου. Εκείνο το μήνα η αγορά crypto – συμπεριλαμβανομένου του bitcoin και του ether – κατέρρευσε, μετά από ένα ράλι κατά το οποίο η τιμή ορισμένων altcoins όπως το dogecoin και το XRP, εκτινάχθηκε.

    Ομοίως, τα altcoins αυξήθηκαν απότομα τις τελευταίες εβδομάδες, με το solana να καταγράφει κέρδη κατά 318% τις 30 ημέρες έως το πρωί της Παρασκευής, σύμφωνα με την ιστοσελίδα δεδομένων CoinGecko. Το κρυπτονόμισμα ada του Cardano αυξήθηκε κατά 29% την ίδια περίοδο, ενώ το XRP ήταν 23% υψηλότερα.

    Οι επενδυτές λιανικής έχουν στραφεί σε ορισμένα tokens δικτύων που προσδοκούν ότι θα ανταγωνιστούν την ευρεία χρήση της πλατφόρμας ethereum και θα  αναπτυχθούν ταχέως στους τομείς της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) και των NFT (non-fungible tokens)

    Η DeFi στηρίζεται στη χρήση τεχνολογίας crypto για την εξάλειψη των μεσαζόντων στα χρηματοοικονομικά συμβόλαια και τα NFT είναι μια ανερχόμενη κατηγορία ψηφιακών συλλεκτικών αντικειμένων και έργων τέχνης.

    Ο Πανηγυρτζόγλου υποστήριξε ότι είδε ακόμη κάποιες ομοιότητες με τη συντριβή που σημείωσαν τα crypto το 2018, της οποίας είχε επίσης προηγηθεί μία αύξηση των altcoins και τελείωσε με το bitcoin να χάνει περισσότερο από το 80% της αξίας του. Ωστόσο, εκτίμησε ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων είναι απίθανο να καταρρεύσει ξανά τόσο σκληρά, επειδή έχουν αγοράσει κρυπτονομίσματα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και μεγάλες εταιρείες όπως η Tesla.

    Αντίθετες απόψεις

    Ωστόσο, υπάρχουν και αντίθετες απόψεις. Ο Curtis Ting, επικεφαλής των αγορών της Ευρώπης στο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων Kraken, δεν βλέπει την άνοδο των altcoins ως κόκκινη σημαία.

    Είπε ότι μια απότομη πώληση των κρυπτονομισμάτων όπως αυτή που παρατηρήθηκε την περασμένη Τρίτη “βοηθά την αγορά να επαναρυθμιστεί”.

    “Η αύξηση των altcoins βοηθά στη διαφοροποίηση των περιουσιακών στοιχείων και δημιουργεί έναν κύκλο ανατροφοδότησης που θα μπορούσε τελικά να ωφελήσει την τιμή του bitcoin”, δήλωσε στο business insider.

    Διαβάστε ακόμα:

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ