• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Στοίχημα η διατήρηση των 800 μονάδων, προβάδισμα στις τράπεζες


    Το κλίμα στο εξωτερικό και το ένα ακόμα καλό άνοιγμα στις ευρωπαϊκές αγορές, μαζί με το χθεσινό θετικό πρόσημο της Wall Street την Τρίτη, ενδεχομένως αποτελέσει τον οδηγό και για το Χ.Α.

    Ο γενικός δείκτης επανέρχεται πάνω από τις 800 μονάδες, κινούμενος αργά στις 806 μονάδες και κέρδη 0,8%. Ίδια γεύση και στην Φρανκφούρτη, αλλά και το Παρίσι, που ενισχύονται οριακά κατά 0,3% και 0,2% αντίστοιχα.

    Η Ελλάδα, στο μεταξύ, προετοιμάζεται για τις αγορές, με την έκδοση 10ετούς ομολόγου, σύμφωνα με χθεσινό report της Societe Generale, κίνηση η οποία δεν θα αποκλειόταν να συμβεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

    Το ελληνικό 10ετές διαμορφώνεται στα επίπεδα του 0,65% και η ξέφρενη πτωτική πορεία του έχει ανακοπεί τις τελευταίες εβδομάδες.

    Χθες ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το πρωτογενές έλλειμμα, τα οποία ζαλίζουν τις αγορές, αφού διαμορφώθηκε στα 18 δις. Ευρώ, έναντι στόχου για πλεόνασμα πάνω από 3 δις. Ευρώ. Αυτό αποτιμάται και αναμένεται να τεθεί από την Ελλάδα στα επόμενα Eurogroups για συνέχεια της δημοσιονομικής χαλάρωσης και το 2022. Προς το παρόν, η κυβέρνηση αναμένει τα πρώτα κεφάλαια από το Recovery Fund στο τέλος του ά 6μηνου της τρέχουσας χρονιάς.

    Η μέρα ξεκίνησε καλά στο ταμπλό του Χ.Α. με 42 μετοχές ανοδικές και 14 πτωτικές.

    Ο τραπεζικός κλάδος επέστρεψε πάνω από τις 500 μονάδες και με κέρδη 2,3%, με την Alpha ΑΛΦΑ -1,21% 1,63 και την ΕΤΕ ΕΤΕ -1,09% 7,26 να πατούν τα 90 λεπτά και τα 2,06 ευρώ αντίστοιχα. Πράξεις πάνω από τα 0,60 ευρώ για την Eurobank, με την Πειραιώς να κινείται νευρικά στο 1,10 ευρώ. Απωλειών συνέχεια για την Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -0,38% 2,63 στο 1,56 ευρώ, διόρθωση βγαίνει στην στην ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ στα 7,40 ευρώ, καθώς επίσης, στην Coca Cola, την ΕΧΑΕ, τα ΕΛΠΕ, την ΕΥΔΑΠ και τον Μυτιληναίο.

    Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή φαίνεται ότι έχει βάλει πάλι πλώρη για τα 14 ευρώ, ο ΟΤΕ επιστρέφει πάνω από τα 13 ευρώ και συγκεκριμένα στα 13,15, στα 11,15 ευρώ ανεβαίνει ο ΟΠΑΠ και στα 13,40 το Jumbo, καθώς τα στοιχεία από το άνοιγμα του λιανεμπορίου κατά το πρώτο διήμερο της επαναλειτουργίας του να είναι θετικό.

    Διαβάστε επίσης:

    Τράπεζα Πειραιώς: Κέρδη 200 εκατ. από την προγραμματισμένη ανταλλαγή ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου

    Στο 0,68% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, το ενδιαφέρον στις ανακοινώσεις Λαγκάρντ

    «Καμπανάκι» Σταϊκούρα για το χρόνο απόσυρσης των μέτρων στήριξης



    ΣΧΟΛΙΑ