ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Σεμνή και ταπεινή αντίδραση πάνω από τις 630 μονάδες


Κίνηση αντίδρασης βγαίνει στην αγορά μία μέρα μετά το sell off που πίεσε τον δείκτη μέχρι τις 630 μονάδες, τα κομβικά επίπεδα στήριξης.

Εντύπωση προκαλεί ότι οι ευρωπαϊκές αγορές ανακάμπτουν σθεναρότερα με τον γερμανικό Dax να ενισχύεται πάνω από 1%, όταν ο γενικός δείκτης του Χ.Α.… φυτοζωεί, στις 633 μονάδες και με κέρδη 0,56%. Οι συναλλαγές έπειτα από μία ώρα συναλλαγών διαμορφώνονται κοντά στα 6 εκατ. ευρώ.

Η αγορά θα συνεχίσει να κινείται νευρικά, όσο συντηρείται κλίμα νέου lockdown στην Αττική, που θεωρείται το οικονομικό κέντρο της Ελλάδας, υποστηρίζουν παράγοντες της αγοράς.

Η αντίδραση που βγαίνει στην αγορά μοιάζει περισσότερο αντανακλαστική. Μετά την πτώση 8%, για παράδειγμα, στην Aegean ΑΡΑΙΓ -5,63% 2,68, η αντίδραση που βγαίνει δεν είναι ικανή για να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που υπάρχει και συντηρείται από το ενδεχόμενο να υπάρξει νέο lockdown που θα επηρεάσει τις μεταφορές.

Υποτονική, επίσης, είναι η αντίδραση που βγαίνει και στον τραπεζικό κλάδο, που χθες αναμετρήθηκε με την στήριξη των 300 μονάδων. Κέρδη λίγο κάτω από 1% για την Alpha, πάνω από 1% για την Εθνική και την Eurobank και πάνω από 2% για την Πειραιώς ΠΕΙΡ 0% 0,72.

Εντολές αγορών πιο πολύ επιφυλακτικά όμως, βγαίνουν στον ΟΤΕ, τον ΟΠΑΠ, στα 13,34 και 8,04 ευρώ αντίστοιχα. Πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα η αντίδραση που βγαίνει στον Μυτιληναίο, στα 8,77 ευρώ, στην Jumbo, στα 15,32, Μότορ Οιλ, στα 10,97 ευρώ. Και οι τρεις προαναφερόμενες μετοχές ενισχύονται λίγο πάνω από 1%. Στο ίδιο μήκος κύματος δε, κινείται η ΕΥΔΑΠ, στα 6,96 ευρώ, ΕΛΠΕ, στα 4,95 και Coca Cola στα 21,10 ευρώ.

Απώλειες 0,23% για την Ελλάκτωρ, στην οποία ήδη έχουν γίνει 135 χιλιάδες τεμάχια, με τις πληροφορίες να αναφέρουν και σήμερα ότι οι Ολλανδοί εξακολουθούν να αγοράζουν. Πωλητές βγαίνουν ακόμα στη ΔΕΗ, την ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ και την Τέρνα Ενεργειακή.

Από τις μετοχές που διακινούνται, 44 ενισχύονται και 15 υποχωρούν.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ