• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Ποιες μετοχές έχουν μείνει στο 2021

    Χρηματιστήριο Αθηνών

    Χρηματιστήριο Αθηνών


    Τη Δευτέρα κλείνει ο πρώτος μήνας της χρονιάς και πολλές μετοχές, ακόμα και από την μεγάλη κεφαλαιοποίηση, δεν έχουν εισπράξει τον γενικό ενθουσιασμό που έχει εκδηλωθεί στην αγορά.

    Όχι απλώς δεν έχουν παρουσιάσει αξιόλογες αποδόσεις, π.χ. σε σχέση με τις τράπεζες, αλλά φαίνεται ότι έχουν μείνει ακόμα πίσω, στο 2021. Σύμφωνα με τους αναλυτές, πιο πίσω και από την 31/12/2021…

    Η Coca Cola διαπραγματεύεται κάτω από τα 30 ευρώ, όταν στις 31/12 είχε κλείσει τη χρονιά στα 30,26 ευρώ.

    Η ΔΕΗ από τα 9,40 ευρώ την επίμαχη ημερομηνία, πλέον διαπραγματεύεται στα επίπεδα των 8,60 ευρώ.

    Η ΓΕΚ ΤΕΡNΑ κάνει πράξεις στα επίπεδα του 9,20 – 9,23 ευρώ, όταν ο προηγούμενος χρόνος είχε τελειώσει για τη μετοχή στα 9,51 ευρώ.

    Ίδια εικόνα και για την Τέρνα Ενεργειακή που η τελευταία συνεδρίαση της περασμένης χρονιάς ήταν για τη μετοχή σε καλύτερα επίπεδα, στα 13,56 ευρώ, ενώ σήμερα κάνει πράξεις μεταξύ 12,70 – 12,80 ευρώ. Η Ελλάκτωρ, που πλέον βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω της Αττικής Οδού και των χειρισμών της διοίκησής της στον χιονιά, είχε κλείσει το 2021 στο 1,28 ευρώ και πλέον διαπραγματεύεται μεταξύ 1,22 – 1,24 ευρώ.

    Ίδια εικόνα και για την ΕΥΔΑΠ, η οποία παρά την συμφωνία με το Δημόσιο για το αδιύλιστο νερό και το υπεργεμάτο ταμείο της με περισσότερα από 150 εκατ. ευρώ ζεστά κεφάλαια, είχε κλείσει τη χρονιά που πέρασε στα 7,81 ευρώ, ενώ πλέον κινείται στα επίπεδα των 7,50 ευρώ.

    Σε οριακό σημείο βρίσκεται και ο ΟΛΠ, στα 17,24 ευρώ, κινούμενος πολύ κοντά στα επίπεδα της τελευταίας συνεδρίασης του 2021, τη στιγμή που η εμπορευματική κίνηση σπάει κάθε ρεκόρ στο λιμάνι του Πειραιά.

    Είναι προφανές, σύμφωνα με την αγορά πάντα, ότι σε τούτη τη συγκυρία το προβάδισμα έχει ο τραπεζικός κλάδος, ενώ αναζητούνται καταλύτες για να περάσει το καλό κλίμα και στις υπόλοιπες μετοχές. Το deal της JPMorgan με τη Viva Wallet φέρνει τα ελληνικά assets στο προσκήνιο, αλλά προς το παρόν πολλές από τις μετοχές της Big Cap μοιάζουν ακίνητες…



    ΣΧΟΛΙΑ