• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Ορμητική κίνηση στην Ελλάκτωρ, πάνω από τα €8 η Lamda, αδύναμες οι τράπεζες

    Χρηματιστήριο: Επιλεκτικές κινήσεις με χαμηλό τζίρο

    Πηγή: Bloomberg


    Πάνω από τα 8 ευρώ ξεκίνησε η μετοχή της Lamda Development, απορροφούνται οι πιέσεις στην Ελλάκτωρ από την είσοδο των νέων μετοχών μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με την μετοχή να υποχωρεί οριακά στο 1,35 ευρώ και άνοδο σχεδόν 1,9% για την Coca Cola, κινούμενη πάνω από τα 32 ευρώ, είναι η πρώτη εικόνα της αγοράς στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

    Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. ενισχύεται οριακά στις 896 – 897 μονάδες, αλλά χωρίς τζίρο, αφού στο πρώτο τέταρτο μετά το άνοιγμα δεν είχε γίνει ούτε 1 εκατ. Ευρώ. Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, ειδικά ως προς το μέτωπο της πανδημίας, αφού τα στοιχεία που ανακοινώνονται κάθε απόγευμα δείχνουν αύξηση των διασωληνώσεων και των νέων κρουσμάτων, ενώ ζωτικές περιοχές για την χώρα, εν μέσω τουριστικής σεζόν, όπως το Ηράκλειο της Κρήτης, επιστρατεύονται περιοριστικά μέτρα. Κι αυτό, τη στιγμή που μεσολάβησε μία τραγική εβδομάδα, οι πυρκαγιές σε Αττική, Εύβοια και Πελοπόννησο, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να εγκρίνει επέκταση του προϋπολογισμού κατά 500 εκατ. Ευρώ, για να αποζημιωθούν οι πυρόπληκτοι, αλλά και τον πρωθυπουργό να ανακοινώσει νωρίς το πρωί της Παρασκευής, μίνι ανασχηματισμό εστιασμένο στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

    Το κλίμα στην αγορά παραμένει υποτονικό και η αναζήτηση καταλυτών που θα μπορούσαν να παρασύρουν την αγορά ανοδικά, απουσιάζει.

    Στις τράπεζες, η προσοχή δεν είναι ανάλογη των εξελίξεων που έχουν συντελεστεί (αναβαλλόμενος φόρος, stress tests). H Alpha ΑΛΦΑ 0% 1,63 στήνει βάση περί το 1,14 ευρώ, η ΕΤΕ ΕΤΕ 0,93% 7,63 ενισχύεται οριακά στα 2,45 ευρώ, ενώ Eurobank ΕΥΡΩΒ 1,01% 2,01 και Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,51% 3,94 υποχωρούν οριακά, στα 0,79 ευρώ και 1,429 αντίστοιχα.

    Ως προς τα μη τραπεζικά blue chips, εντολές αγορών βγαίνουν στην Άβαξ, ο Φουρλής ενισχύεται στα 4,26 ευρώ με κέρδη κοντά στο 1%, η Alpha Αστικά Ακίνητα φαίνεται ότι έχει βάλει πλώρη για τα 11 ευρώ, κινούμενη στα 10,70, η Ελλάκτωρ ενισχύεται πάνω από ,6%, στο 1,41 ευρώ, ενώ ισχυρή αντίδραση καταγράφεται σε κάποιες μετοχές των μικρότερων κεφαλαιοποιήσεων όπως Q&R με κέρδη 2,6%, Καραμολέγκος πάνω από 9%, Quest σχεδόν 1,5%, το Κρι – Κρι, μετά την αποκοπή του μερίσματος φαίνεται ότι επιστρέφει στα θετικά πρόσημα.

    Αισθητή η αντίδραση 0,9% για τον Μυτιληναίο, ενώ και η Τέρνα Ενεργειακή φαίνεται να αντιδρά στα 11,68 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Small caps: Ράλι παρά τα δάνεια, τις ζημιές και την αρνητική καθαρή θέση

    Attica Bank: Στο Δημόσιο τα warrants – Tιμή εξαγοράς τα 0,1530 ευρώ ανά τίτλο

    Phoenix Vega Mezz: Τα 5 σενάρια για την τιμή της μετοχής και το crash test με την Cairo σύμφωνα με την AXIA



    ΣΧΟΛΙΑ