• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Στον ΟΤΕ καταφεύγουν οι αγοραστές

    Χρηματιστήριο


    Ένα ακόμα νωχελικό ξεκίνημα για το Χρηματιστήριο την Παρασκευή, τελευταία συνεδρίαση του μήνα.

    Ο γενικός δείκτης ενισχύεται στις 620 μονάδες και με τιςσυναλλαγές στα 4,3 εκατ. ευρώ, κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Κέρδη κάτω από 1% για Dax και Cac, σε Φρανκφούρτη και Παρίσι, μία μέρα μετά την ανακοίνωση των στοιχείων του ΑΕΠ των ΗΠΑ, με πτώση σχεδόν 33% και της Γερμανίας 10,1%.

    Οι αγορές είναι αντιμέτωπες με ένα δεύτερο κύμα πανδημίας και ήδη στην Ευρωπη πριν καν αρχίσει η εκταμίευση των κεφαλαίων από το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης, έχουν αρχίσει να συζητούν το δεύτερο…

    Οι προβλέψεις για τον ελληνικό τουρισμό φέτος είναι κάτι περισσότερο από απογοητευτικές. Η μέση πληρότητα των ξενοδοχείων τον Ιούλιο υπολογίζεται στο 22% και για τον Αύγουστο περί το 30%. Οι δε προβλέψεις από τα τουριστικά έσοδα ανέρχονται στο 3,5 δις. ευρώ με το «καλό» σενάριο να ανεβάζει τις προβλέψεις στα 5,5 δις. ευρώ.

    Οι κινήσεις στο ταμπλό είναι περιορισμένου εύρους. Αντίδραση ούτε καν 1% παρατηρείται στην Alpha, την Aegean, την Coca Cola, την ΕΤΕ, την Eurobank, την ΕΧΑΕ, το Jumbo, Πειραιώς και Τέρνα Ενεργειακή. Κέρδη πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα για τα ΕΛΠΕ και τον ΟΤΕ.

    Από εκεί και πέρα, οι πωλητές έχουν το πάνω χέρι στον ΟΠΑΠ, που υποχωρεί στα 7,74 ευρώ, κάτω από τα 7,91 που ήταν η τιμή επανεπένδυσης του μερίσματος, πτώση 1,2% για Μυτιληναίο, στα 7,75 ευρώ, ΜΟΗ, στα 11,40 ευρώ και απώλειες 1,3%, ΕΥΔΑΠ, στα 6,52 και απώλειες 1,2%. Απώλειες, αλλά με ηρεμία στην Ελλάκτωρ που υποχωρεί στο 1,07 ευρώ.

    Από τις μετοχές που διακινούνται 41 ενισχύονται και 23 υποχωρούν.



    ΣΧΟΛΙΑ